ghervasie

Georgian Ghervasie

Comisar general al României pentru Expo Milano 2015

Bun venit la Pavilionul României
Festivalului Filmului Ecologist Eco Fest

Ne face o deosebită plăcere să găzduim Festivalul Filmului Ecologist Eco Fest în cadrul Pavilionului României la Expo Milano 2015, un eveniment bine ancorat în tema expoziţiei universale de anul acesta: “Hrănirea planetei. Energie pentru viaţă”.
Am ales să găzduim acest festival datorită obiectivului său ambiţios de a contribui la conştientizarea problemelor de mediu şi la educarea publicului în vederea adoptării unei atitudini ecologiste în viaţa de zi
cu zi. De asemenea, încurajăm realizarea de filme documentare cu tematică ecologistă care prezintă frumuseţile naturale ale ţării noastre, biodiversitatea şi bogăţia de resurse naturale, acestea fiind de altfel
promovate şi în cadrul Pavilionului României la Expo Milano 2015. Ne bucură prezenţa în cadrul festivalului a cunoscuteişi talentatei soprane Felicia Filip, într-un recital inedit de cântece ale Mariei Tănase, ca o punte peste timp, un melanj subtil de tradiţie şi modernitate, în linie cu conceptul de la care a plecat construcţia Pavilionului României.
Sperăm ca vizitatorii Pavilionului României la Expo Milano să aprecieze evenimentele din cadrul festivalului şi să vină în număr mare pentru a vedea filmele şi a se bucura de concerte.


vulpescu_ministru

Ioan Vulpescu

Ministrul Culturii
Expoziția Universală de la Milano, din 2015, are drept temă centrală ”Hrănirea planetei, energie pentru viață”. O temă plină de implicații, ce reflectă temeri și preocupări legitime ale omenirii confruntată cu efectele activității umane asupra climei, cu fenomene climaterice extreme, care au un impact major asupra vieții a sute de milioane de oameni. Nu putem pune problema în termenii ”ori omul, ori natura”. Una fără alta nu se poate. Omul trebuie să facă pace cu natura, să interacționeze cu ea în alți termeni. Orice mijloace sunt bune pentru a transmite mesajul nevoii de a proteja natura, iar când se apelează la actul artistic, impactul este pe măsură. Eco Fest, aflat la a cincea ediție, se afirmă deja ca un punct obligatoriu de trecere pentru cei cu sensibilități și preocupări ecologice. Faptul că la această ediție Festivalul se desfășoară în cadrul Expoziției Universale de la Milano oferă o mai mare vizibilitate atât României, unde conștiința ecologică devine tot mai prezentă, cât și Festivalului.
Le urez succes organizatorilor Festivalului și activiștilor de mediu.

negoita

Robert Negoiţă

Preşedinte Asociaţia Municipiilor din România
În urmă cu cinci săptămâni am semnat, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, un protocol de colaborare cu Asociaţia Iniţiativa Ecologistă Europeană, reprezentată de Lavinia Şandru.
Mă bucură faptul că deja putem colabora la un prim proiect şi că putem sprijini Festivalul de film ecologist “Eco Fest”. Sper să fim parteneri la cât mai multe astfel de evenimente.

lavinia

Lavinia Şandru

Director Eco Fest
Îmi imaginam deunăzi că viaţa noastră e ca un festival de film. Multe role strânse laolaltă, unele cu poveşti şi imagini frumoase, pe care am dori să le vedem şi revedem la nesfârşit, altele mai puţin reuşite, pe care lăsăm să se aştearnă praful, dar şi unele pe care am vrea să le ştergem de la cap la coadă, să nu mai
rămână nici urmă din ele.
Câte role din fiecare categorie are viaţa Pământului? Pe câte ar vrea să le şteargă şi pe câte ar vrea să le revadă? Câte dintre acestea mai aşteaptă? Pământul nu poate decât să ne lase pe noi să alegem. Noi
suntem directorii artistici ai festivalului lui, noi suntem regizorii filmelor şi noi suntem actorii. Ce alegem?
Să fim egoişti şi răi? Vom face filme urâte, agresive, care nu vor câştiga nici un premiu, iar platoul de filmare va fi distrus.
Să fim blânzi şi atenţi? Vom primi în fiecare an un Oscar din partea apelor, pădurilor şi aerului. Vom lăsa urmaşilor noştri o arhivă valoroasă, pe care vor fi mândri s-o ducă mai departe. Vor privi trecutul
nostru pe ecran şi vor trăi prezentul lor, aşa cum noi l-am proiectat.
Viitorul depinde de prezent, iar prezentul suntem noi.
Viitorul va fi ecologist sau nu va fi deloc.

vladimir

Vladimir Marin

Director artistic Eco Fest
Dacă ar fi să fac un bilanţ – fie şi sumar – al primelor 4 ediţii ale ECOFEST, aş reaminti că acestea s-au desfăşurat în România, la Oradea, Brăila, Băile Felix şi Piatra Neamţ, oferind celor aproximativ 10.000 de spectatori nu mai puţin de 100 de filme cu tematică ecologistă de pe toate continentele.
Actuala ediţie Eco Fest, a V-a, găzduită cu generozitate de Pavilionul României la Expo Milano 2015, ne prilejuieşte nu numai un jubileu de excepţie, ci şi o oportunitate unică de a crea posibilitatea publicului din toate colţurile lumii, care vizitează pavilionul nostru, să cunoască şi să mediteze asupra gravelor şi uriaşelor probleme ecologice cu care se confruntă umanitatea, atât la nivel global, cât şi particular. În ce ne priveşte, a facilita cunoaşterea promptă şi corectă a fenomenelor, a genera atitudini ferme şi a determina acţiuni concrete în toate mediile socio-profesionale şi instituţionale, reprezintă în fond esenţa şi
garanţia unui festival internaţional de prestigiu.

 


SPONSORII FESTIVALULUI


sponsori_1
sponsori_2


INVITATI SPECIALI


lafond François Lafond

Director general EuropaNova

Cu o vastă experienţă în organizarea de dezbateri publice, care implică în primul rând Societatea civilă în zonele şi subiectele cu o pregnantă dimensiune europeană, EuropaNova, Grup de „lucru şi acţiune” la nivel european, creat acum 10 ani şi având sediul la Paris, a preluat în 2013 tema “Tranziţia Energetică a Societăţilor Noastre” pentru a aborda toate consecinţele politice, economice, sociale şi de mediu. În colaborare cu Comisia Europeană, Parlamentul European, Ministerul Francez pentru Ecologie, Dezvoltare Sustenabilă şi Energie, Asociaţia Regiunilor din Franţa şi mari corporaţii energetice, EuropaNova a obţinut marca acestui ciclu de dezbateri regionale: „Tranziţia Energetică – Marea Provocare Europeană” şi a reuşit prin aceasta să educe cetăţenii cu privire la problemele majore de mediu cu care se confruntă Europa. S-au organizat cinci dezbateri în regiune, care au prilejuit multor vorbitori invitaţi de EuropaNova, să explice provocările majore ale tranziţiei energetice pe plan european, în statele membre şi la nivel local.


grozev Alexander Grozev

Critic de Film, Preşedinte Festival

Este un foarte cunoscut critic de film din Bulgaria. Are un doctorat în Teoria Cinematografului. Este profesor de Istoria filmului la Universitatea De Sud-Vest şi lector de critică de film La Academia Naţională de Film. Alexander Grozev a fost membru în numeroase jurii la festivaluri internaţionale de film. Este membru al Asociaţiei Cineaştilor Bulgari şi de asemenea este membru în colegiul de redacţie al reviste Kino. Este fondatorul şi directorul Festivalului de Film de la Varna – LOVE IS FOLLY (dedicat filmelor de dragoste) , care s-a înfiinţat cu peste 20 de ani în urmă. Alexander Grozev a fost Director al Centrului Naţional de Film din Bulgaria, a fost reprezentantul Bulgariei în Asociaţia Europeană de Programe Media. A publicat 16 cărţi de teorie şi istorie a filmului şi are numeroase articole tipărite în Marea Britanie, Germania, Rusia etc.


orasanu Mihai Orăşanu

Producător, Inginer de sunet

În lunga sa activitate din domeniul cinematografiei a produs peste 20 de filme artistice de lung şi scurt-metraj şi a realizat coloana sonoră la peste 70 filme artistice de lung metraj.

Este profesor universitar doctor la Facultatea de Film din cadrul UNATC (Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografică).


pastia Edward Pastia

Jurnalist, Redactor, Reporter

  Inginer diplomat, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi al cursurilor de regie film în cadrul Studioului de filme documentare “Alexandru Sahia”. Jurnalist cu experienţă de peste 19 ani în presa scrisă sau staţii TV. A organizat diverse redacţii, a lansat sau relansat mai multe publicaţii, a participat la dezvoltarea unor proiecte online în premieră pe piaţa media locală. A primit, de-a lungul carierei, diverse premii jurnalistice.Activităţi şi funcţii de-a lungul acestei vaste cariere:1996-2002 – redactor, şef departament economic, editor adjunct, şef birou vânzări, redactor şef adjunct, realizator emisiuni TV; 2005-2011 redactor şef; 2002-2005 şef departament economic, reporter  special; 2012 – prezent – senior editor NewsIn, senior editor Realitatea TV, realizator Campionatul Mondial de Management – singura competiţie de acest gen din lume, director executiv Realitatea TV, realizator/prezentator (inclusiv ştiri).


 stratis Stratis Vogiatzis

Regizor

  Stratis Vogiatzis a absolvit în 2001 departamentul de ştiinţe politice şi economice al Universităţii Aristotel din Salonic şi a primit titlul de master în stiinte sociale al Universităţii din Amsterdam. A lucrat ca asistent cultural pentru ‘Las Casas de la Cultura’ în Havana, ca profesor şi educator pentru comunitaăţile de rromi din Salonic (Drom) şi a fost cercetator pentru ONG-ul educaţional IALE din New Delhi. A fost fotograf liber profesionist pentru mai multe proiecte din Rusia, India, Vietnam, Tanzania, Kosovo, Mexic şi Iran. În 2003 a participat la albumul foto “Kosovo: Refugiaţii reveniţi acasă” publicat de Înaltul Comisaritat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Recent a finalizat proiectul “Oamenii Mării”, legat de pescarii din Marea Mediterană, dupa 4 ani şi jumătate de filmări în 7 ţări.În 2011 a iniţiat cu o echipă de artişti şi cercetători “Proiectul Caravana”, o călătorie de lungă durată de-a lungul Greciei, care urmăreşte să documenteze şi să descopere poveşti personale interesante. A regizat diverse documentare, producţii indepdendente, a participat la festivaluri de film internaţionale, inclusiv Eco Fest, ediţia a 4-a din 2014, unde a fost premiat pentru scurtmetrajele “Pământ negru” şi “Pădurea de aur”.


julia Julia Kolesnik

Regizor şi producător

Visele din copilarie de a deveni un biolog, astronom, pictor, psiholog şi proprietar al unei zoo m-au făcut să studiez la secţia de geografie a Universităţii de Stat din Moscova. 5 ani petrecuţi acolo a adus în viaţa mea prieteni minunaţi, experienţă de viaţă de nepreţuit şi a condus la dorinţa de a crea lumi pe film. Următorul pas a fost VGIK (Şcoala de film Gerasimov), când m-am alăturat atelierului renumitului regizor sovietic Marlen Khuziev. Filmul de absolvire “Să mergem la plimbare” a câştigat numeroase premii la festivaluri de film internaţionale. A urmat debutul filmului “Lower Caledonia”. Filmografia actuală, cuprinde seriale TV şi filme documentare.


 viktor Viktor Manojlovski

Vicepreşedinte al companiei Pal20

Este licenţiat al Universităţii Tiffindin Ohio, S.U.A. în management internaţional. Autor de articole şi critică de film pe site-uri de blog şi ştiri (2012-2014). Implicat în realizarea de filme de scurtmetraj, publicitare şi video-clip.
S-a ocupat de serviciile de subtitrare şi dublaj pentru reţele internaţionale de cablu şi satelit.
Este vicepreşedinte al companiei Pal20, care asigură programe legale de televiziune pentru Macedonia şi Bulgaria.
Asistent de producţie pentru filmul de lungmetraj “Golden Five”(titlu de lucru).


 

 


FILME IN FESTIVAL


brichete
bg

Brichete din destine

Bulgaria/Bulgaria – 2013
Duration/Durata: 30 min.
Script& Direction/Scenariul şi regia: Tsvetan Simeonov
Cinematography/ Imaginea: Anton Marchev, Violin
Paleikov
Production/Producător: BNT – Plovdiv
Durabilitatea sectorului energetic din Bulgaria a fost în continuă dezvoltare în regiunea minieră Maritsa East timp de 6 decenii.
Milioane de tone de cărbuni au alimentat termocentralele pe cărbune.
Ţara prosperă din punct de vedere economic. Regiunea minieră Maritsa East este un model al mineritului din Bulgaria. Rapoartele
arătau mândrie şi prestigiu. Vieţile oamenilor de rând erau în spatele
sau mai degrabă la baza acestor informaţii. Case, mii de hectare de
pământuri fertile, râuri şi chiar sate întregi au fost îngropate. Şi alţi
oameni împărtăşesc aceeaşi soartă.

disparut
f-y-r-m

Oraşul Dispărut

Macedonia/Macedonia – 2003 (re-mastered 2014)
Duration/Durata: 15 min.
Screenwriter/Scenariul: Nikola Talevski
Director/Regia: Saso Milenkovski
Director of photography/Imaginea: Dejan Mimevski
Production/Producător: ITV-Studio Bitola
Oraşul Dispărut este un documentar despre o insulă părăsită care în decursul istoriei a fost un oraş important şi capitala Regelui Samuel.
Această insulă avea animale şi păsări unice care nu mai sunt întâlnite acum, precum şi copaci bătrâni, ce nu se găsesc nicăieri în Europa.
Bisericile din secolele al 14-lea şi al 15-lea şi ruinele oraşului de pe acestă insulă , combinate cu sălbăticia, au făcut imprejurimile să se oprească în timp. Muzica şi peisajele vă vor duce înapoi în timpurile străvechi…

ohrid
f-y-r-m

Flora şi fauna Lacului Ohrid

Macedonia/Macedonia – 1991 (re-mastered 2014)
Duration/Durata: 28 min.
Screenwriter/Scenariul: Dragan Janevski
Director/Regia: Tomce Stojkov
Production/Producător: MRTV – Macedonian Radio and
Television
Flora şi fauna din Lacul Ohrid este un documentar realizat în anul 1991, digitalizat mai târziu în 2014 si este unul din primele documentare care au intrat adânc în apele acestui lac, explicând natura ciclului geologic unic ce menţine viaţa în adâncuri. Acest documentar
explică avantajele tehnologice care ajută lacul să-şi conserve o parte din speciile autohtone, cum ar fi păstăvul Ohrid, care este una dintre fosilele vii existente ce se găsesc doar aici.
Lacul Ohrid este unul dintre cele mai adânci şi mai vechi lacuri din Europa, cu un sistem acvatic unic, cu peste 200 de specii autohtone.
Importanţa lacului a fost şi mai mult accentuată in momentul declarării drept Patrimoniu Mondial de către UNESCO, în anul 1979.

tidal
rum

Valuri Uriaşe

Romania/România – 2015
Duration/Durata: 8 min.
Sand Art Animation / Film de animatie – Sand Art
Director, Artist & Editor/ Regie, creaţie şi montaj:
Mariana Pachis
Music / Muzica: Tidal Waves by Dimitris Chronis
Arta filmului de animaţie Sand Art, este singura care face posibilă trecerea fluidă de la o imagine metaforă desenată la alta prin modelare progresivă, telescopică, respectând principiul arhitecturii de la spaţii decupate la spaţii construite, plin-gol, cu mii de faţetări. Grafica de început, osatura unui peşte este o imagine manifest pornind de la impactul supertehnologizării până la distrugerea progresivă a resurselor naturale. Pământul prin acumulările, noxele, îmbâcselile fizice şi spirituale ale omenirii, va genera acel Tidal waves, val ce poate spăla universul. Este un film protest unde sunt inserate imagini grave desprinse dintr-un mediu super tehnologizat şi început cu marea revoluţie industrială. Centrale nucleare, etuve cu descărcări chimice în vid, secvenţe care apoi sunt animate prin desenele în nisip, le-am modelat în forme noi, desene măşti sau sedimente care rezultă în urma trecerii valurilor de tehnologizare. Măştile evoluţiei tehnologice sunt scoase atunci când dezastrul este iminent. Totul se transformă şi nimic nu va rămâne dacă noi, oamenii, nu protejăm natura. Natura este viaţă şi haina pământului iar noi suntem datori să păstrăm verdele verde.

paporias
gre

Paporias

Greece/ Grecia – 2015
Duration/Durata: 28 min.
Director & Cinematography/ Regia şi Imaginea:
Stratis Vogiatzis
Script/Scenariul: Stratis Vogiatzis, Yiannis Adrimis
Production/Producător: Caravan Projec
Constructori navali tradiţionali sunt puţini şi rari în zilele noastre.
Mulţi dintre ei renunţă. Altii încă luptă din răsputeri pentru a păstra şi transmite această moştenire preţioasă. Unul dintre ei este Dimitris “Papórias” Morakis, care locuieşte pe insula Chios. Venind de pe “plajele nisipoase ale lui Homer,” el a fost un constructor naval
tradiţional de peste patruzeci de ani, de la vârsta de 12 ani. Demetrios Morakis munceşte din greu, cu consecvenţă şi devotament.
Impregnată de tradiţiile autentice, este o poveste palpabilă unei înteletniciri care există de mii de ani, dar şi o perspectivă multifaţetată plină de secrete, construcţia navală  tradiţională trebuie să fie păstrată şi predată tinerilor, pentru că metafora primordială între
copac şi mare, având omul intermediar, nu ar trebui să dispară…
meniu
hun

Meniu Global

Hungary /Ungaria – 2014
Duration/Durata: 52 min.
Director/Regia: Tamas Novak
Director of Photography / Imaginea: Sandor Kiss,
Soma Kiss
Producer/Producător: Zoltan Janovics
Ce fel de meniu consumăm zilnic de la nivel global?
De unde provine mâncarea noastră?
Cât de conştienţi sunt consumatorii?
Inovaţiile tehnologice şi dezvoltarea explozivă a sectorului agricol şi de producţie în secolul 20 a oferit o soluţie pe termen lung pentru populaţia multiplicată planetei. Dar astăzi rezervele revoluţiei verzi sunt epuizate şi există o cerere tot mai mare pentru calitatea şi
consumul de produse alimentare de origine animală, cu toate acestea, pământul nu este în măsură să hrănească atât de multe de animale pe termen nelimitat. Astăzi, aproximativ şapte miliarde de oameni împart planeta şi resursele sale, dar nu este vorba doar de fiinţele umane care se luptă pentru resurse. Numărul de animale în 2013 a fost de aproape cincizeci miliarde, iar în cazul în care tendinţa va continua, până în 2050 vom împărţi pământul cu 100 de miliarde de animale. Întrebarea care se ridică în mod legitim este: cât timp acest tip de prosperitate va mai dura? Există soluţii alternative?
newage
rus

Vernadsky – O Nouă Epocă

Russia/ Rusia -2015
Duration/Durata: 59 min.
Produced/Producător: SPARK FILMS with the financial
support of Russian Geographical Society / Spark Films
cu suportul financiar al Societăţii Geografice din Rusia
Directed by/ Regia: Julia Kolesnik, Alexey E.Shutov
Written by/ Scenariul:Alexander Rusakov
Scientific consultant/Consultant ştiinţific: Elena Aseyeva
Academicianul Vladimir I. Vernadsky s-a născut în secolul 19.
Majoritatea activităţilor sale ştiinţifice se petrec în secolul 20. Dar, pentru a vorbi despre acest om de ştiinţă remarcabil nu vom avea nevoie să ne uităm prea des înapoi. Dimpotrivă, pentru ca povestea noastră să fie completă, ne vom uita la lumea de azi, din jurul nostru.
Peter Romanov, un tânăr om de ştiinţă, va întreprinde un fel de odisee a lungului drum ştiinţific a lui Vladimir Vernadsky. El se va întâlni cu oameni de ştiinţă contemporani din Rusia, SUA şi Franţa, care vor vorbi despre modul în care ideile lui Vernadsky, lucrările sale îi inspiră către noi descoperiri.

milions
sw

Milioane în marş

Switzerland – India / Elveţia – India – 2014
Duration/Durata: 88 min.
A film by / Un film de: Christoph Scaun and Kamal Musale
Director of Photography / Imaginea: Lorenz Merz
Producer/Producător: Franziska Reck
A production of RECK Filmproduktion Zurich
in Co-Production with Curry Western Mumbai
Co-producţie: Reck Film Zurich – Curry Western Mumbai
Sute de mii de femei şi bărbaţi indieni, fermieri fără pământ, Adivasis – aborigeni indieni – şi-au părăsit, pe jos, locurile natale. Pe drumuri prăfuite, pe autostrada naţională, prin sate şi oraşe. Exploatările de resurse minerale la scara largă, construcţia de plantaţii imense
şi proiecte de infrastructură colosale au avut ca rezultat faptul că aceşti oameni au fost şi încă sunt alungaţi din casele lor şi privaţi de o existenţă pasnică. Acum s-au adunat din toate ţinuturile la masa tratativelor să lupte pentru o existenţă onorabilă

distrugere
bg

Distrugere

Bulgaria/ Bulgaria – 2013
Duration/Durata: 52 min.
Script&Direction/ Scenariul şi regia: Malina Petrova
Camera/Imaginea: Georgi Nikolov
Producer/Producător: MalinaPetrova / Cherbin Company –
with the support of Foundation Tommorow
Un film despre distrugerea parcului rezervaţie naţională Strandja din Bulgaria, de pe malul Marii Negre, şi de asemenea a naturii Bulgariei şi spiritului bulgar. Filmul reprezintă mărturia luptei disproporţionate dintre societatea civilă şi mafia imobiliară locală.

jiiko
fra

Jikoo, o dorinţă

Franţa/Senegal – 2014
Duration /Durata: 52 min.
Directed by / Regia: Christophe Leroy & Adrien Camus
Screenplay/ Scenariul: Christophe Leroy
Producers/Producători: Christophe Leroy & Adrien Camus
/ La Troisieme Porte a Gauche
Locuitorii din Bakadadji, un sat localizat în parcul naţional senegalez,încearcă să finanţeze împrejmuirea pentru apărarea câmpurilor lor împotriva speciilor de animale protejate care le distrug recoltele an după an. Făcând asta, aceşti fermieri pretind recunoaşterea stilului lor de viaţă rural, de care sunt adânc ataşaţi.
Reflectând realitatea de zi cu zi a satului, acest film vorbeşte despre o întâlnire care nu are loc de fapt, precum şi despre cum vedem societatea rurală, a cărei voce cu greu se face auzită.

coal
usa

Goana după cărbune

USA/SUA – 2013
Duration/Durata: 84min.
A film by / Un film de: Lorena Luciano & Filippo Piscopo
Production/Productia: Film 2 Prod.
Filmat în peste 5 ani în bazinele din Virginia de Vest, “Goana după cărbune” arată lupta neobosită pentru a se face dreptate unei comunităţi rurale din munţii Apalaşi împotriva unei mari companii de cărbune americane acuzată de poluarea apei de băut.
Echipa soţ-soţie de cineaşti independenţi Lorena Luciano şi Filippo Piscopo aduce în prim plan unul dintre cele mai grave (încă puţin mediatizat) dezastre de contaminare industrială în SUA.
Filmul oferă o privire fără precedent asupra uneia dintre problemele sociale şi de mediu cele mai presante din America de azi – nivelul ridicat de toxine în apa de la robinet din SUA, sărăcia rurală, abuzurile corporatiste şi a deficienţelor de stat – prin povestea universal
atrăgătoare a unei saga juridice extrem de controversată.

tarm

Ruptură la ţărm

South Africa/Africa de Sud – 2014
Duration / Durata: 52 min.
Director & Photography / Regia şi imaginea: Ryley Grunenwald
Sand Animator / Animaţie cu nisip: Justine Puren-Calverley
Co-Producers / Co-Producători: Ryley Grunenwald, Odette
Geldenhuys
Două verişoare dintr-o comunitate rurală strâns-legată, au planuri
opuse de dezvoltare a patriei lor de pe coasta sălbatică a Africii de
Sud. Nonhle vrea să păstreze stilul lor de viaţă tradiţional Pondo prin
eco-turism, în timp ce Madiba, intenţionează să excaveze locurile
natale pentru titan şi să sustină planurile controversate ale guvernului
Sud-African de construire a unei autostrazi pe coasta sălbatică.
Între timp, regele şi regina Pondo sunt detronaţi de guvern în urma
criticării deschise a proiectelor. Ca să lupte pentru tronul lor familia
regală Pondo trebuie să dea în judecată guvernul care l-a înlocuit pe
rege cu nepotul lui, care susţine mineritul.

parc
neth

Parcul

Netherlands /Olanda 2014
Duration/Durata: 75 min
Photography & Director / Imaginea şi regia: Dré Didderiëns
Producer/Producător: Joost Seelen
A Zuidenwind Film productions production
in coproduction with Omroep Brabant.
Park este un film despre relaţia dintre un remarcabil parc din oraş şi
vizitatorii săi. Uneori îi observăm pe oaspeţi prin “ochii” parcului,
alteori parcul în sine pare să vină la viaţă. Directorul DréDidderiëns
se minunează de comportamentul oamenilor şi animalelor în parc
şi aduce publicul în interiorul unui microcosmos curios din această bucată de natură care se află într-un oraş.

mistret
neth

Mistreţul

Netherlands /Olanda 2015
Duration/ Durata: 25 min.
Written & Directed by / Scenariul şi regia: Willem Baptist
Photography / Imaginea: Dirk-Jan Kerkkamp
Producer/ Producător: Joost Seelen
Produced by Zuidenwind Filmproductions
in Coproduction with NTR
În natură o singură regulă este valabilă; mănâncă sau vei fi mâncat.
Mistreţul este un documentar poetic, captivant vizual, despre legătura
curioasă dintre om şi evoluţia mistreţului. Filmul spune povestea
confuziei, disperării şi oportunităţii din mijlocul invaziei creaturilor
“indisciplinate” care nu se supun regulilor şi legilor făcute de om.
Mistreţul este o explorare a societaţii în conflict cu natura şi o reflecţie
a curiozităţii naturii umane însăşi. Si vom mânca noi sau ne vor
devora ei în cele din urmă?

 


ZONA LIBERĂ DE INDIFERENȚĂ


 

papirus