Vessela Zareva

Bulgaria – critic de film


Vessela Zareva este o bine-cunoscuta cineasta din Bulgaria. A absolvit cursurile scolii de film din Lodz, Polonia si prestigioasei Academii de Film – VGIK din Moscova, cu specializarea regie de film.
Filmografia sa cuprinde mai mult de 50 de filme documentare, multe dintre acestea selectate la festivaluri de film nationale si internationale, unele obtinand premii diverse. Vessela Zareva este membru al Uniunii Cineastilor din Bulgaria.

Ioana Grigore

Regizor de film, documentarist, fotograf


Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale – secția regie film este în prezent masterand la regie film documentar.

A fost fotograf coordonator la Festivalul CineMaiubit București, edițiile 2013 – 2016.
A realizat ca regizor și scenarist mai multe filme documentare: ”Un strigăt din Balcani”, Portrete de artiști, ”10:34 to Belgrade”, precum și scurtmetraje de ficțiune – ”Check-in” (2016), ”Dacă e ceva, te sun” (2014).
A fost membru în juriul Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMaiubit (2017).

Documentarul ”10:34 to Belgrade”, a câștigat Pemiul pentru Jurnalism European la Festivalul Internațional de Film SimFest, Târgu Mureș (2017) și Premiul pentru cel mai bun Montaj la Festivalul de Film Documentar Românesc Docu Art – București (2016).

Filmul ”Mereu pe fugă, dar nu și astăzi” a câștigat Premiul pentru Cel mai bun Film Documentar la GreenTech Film Festival – București (2017).

Emilija Manojlovska

Vicepreședinte al Pal 20 (Distributie de filme)


În calitate de vicepreședinte al Pal 20, a coordonat producția și  distribuția pentru mai mult de 1000 de filme, cu drepturi de licență în cinematografe, video, DVD și TV.

Marketing și PR Manager al “Pal 20”. Administrează și reprezintă Pal 20 Distribution la multe târguri internaționale de film. Manager a două magazine video, care oferă filme pentru vânzare,inchiriere si distribuție de materiale video.

Participant și membru al AFM – American Film Market, precum și la târgurile de film din Berlin, Cannes, Budapesta, etc.