Pierre Fromentin

Franta – regizor si artist video


   A lucrat ca artist de efecte vizuale în Londra timp de 2 ani si a  regizat primul sau documentar în 2014.   Anul trecut a lucrat ca regizor asistent și supraveghetor de efecte vizuale pentru o serie de documentare de animație pentru postul de televiziune Arte.
A lucrat pe diverse teme precum:
– Istorie: Points de Repères – pentru canalul TV Arte
– Sisteme agricole: SEMANATORII ( Those who Saw)- film documentar independent- selectat la Festivalul Greenpeace, Festivalul Alimenterre  si multe alte festivaluri internationale
– Refugiați: refugiații și migranții din Germania pentru televiziunea ONU
– Violența împotriva femeilor și activismul social media pentru Biroul din America Latină
In prezent locuieste la Berlin si pregateste noi proiecte

Lucia Kasova

Slovacia – Regizor


 Lucia Kasova (născută în 1983, la Bratislava, Slovacia) a călătorit cea mai mare parte a vieții sale pe tot globul,până în momentul în care a realizat ca experiența nu era suficientă. Ca urmare, ea a început să caute o formă artistică pentru a exprima ceea ce a văzut și a învățat. A găsit această formă în regia de film documentar și a început studiile în 2014 la Academia de Arte din Bratislava,unde continuă studiile până în prezent.
CANOPY (In vârful pădurii tropicale – filmat in Costa Rica) este primul ei documentar finalizat. În prezent lucrează la proiecte noi de film …

 

Mihai Stoica

Romania – foto și video jurnalist independent


Mihai este un foto și video jurnalist independent licențiat în Științe ale Comunicării și având studii de masterat în Antropologie Socială și Culturală. Activitatea sa de media presupune investigarea și documentarea problemelor sociale și de mediu pentru mass-media și ONG-uri în România și la nivel internațional. Începând cu anul 2007, Mihai a acoperit subiecte precum efectele socio-ecologice ale exploatării cărbunelui șau aurului în România, expansiunea uleiului de palmier în Columbia și negocierile privind schimbările climatice din Danemarca, printre altele.  În 2013, el a început să lucreze în calitate de promotor al politicilor durabile de transport și bioenergie cu 2Celsius – un ONG de mediu pe care l-a co-fondat în 2010 – care se axează pe promovarea politicilor legate de schimbările climatice și producție media.

 

Nurdan Tümbek Tekeoğlu

Turcia – producător, academician la Universitatea de Comert din Istanbul 


Născută în 1964 în Istanbul. A absolvit sociologia la Universitatea Bosphorus și a lucrat în diferite companii naționale și internaționale, la diferite niveluri de management.
A organizat concursuri de scurt metraj pentru studenți, ca si proiecte de responsabilitate socială, pentru compania Metro AG în Turcia, timp de 10 ani.
S-a indragostit de cinema si a produs primul documentar al sotului ei – İFAKAT cu premii la TRT (Televiziuna nationala din Turcia).
In 2013 a produs filmul artistic I LOVED YOU SO MUCH,  cu selectii la festivalurile de film din Moscova si Kiev Molodist Film si premiat la Canada Film Festival.
In 2016 a produs documentarul EXTRAORDINARY PEOPLE ( regizat de Orhan Tekeoglu), care a obtinut premiul SUSY  la Festivalul de Film 10.Terra Di Tutti din Italia
In 2017 regizează primul său scurtmetraj TORN LOVE despre schimbul de populație dintre Grecia și Turcia și acum are in faza de pre-producție documentarul VARGİT ZAMANI, un film despre un bărbat în vârstă de 80 de ani, care traieste in varful muntilor din Trebizond, regizat de Orhan Tekeoglu.
 Este membră a EWA și Seyap, asociațiile  producătorilor profesionisti din Turcia.
Este, de asemenea, un academician cu normă întreagă în marketing la Universitatea de comert din Istanbul.
Recent a fost acceptată in cadrul  EFA, Academia Europeană de Film, cu recomandari notabile.

 

Vessela Zareva

Bulgaria – critic de film


Vessela Zareva este o bine-cunoscuta cineasta din Bulgaria. A absolvit cursurile scolii de film din Lodz, Polonia si prestigioasei Academii de Film – VGIK din Moscova, cu specializarea regie de film.
Filmografia sa cuprinde mai mult de 50 de filme documentare, multe dintre acestea selectate la festivaluri de film nationale si internationale, unele obtinand premii diverse. Vessela Zareva este membru al Uniunii Cineastilor din Bulgaria.

 

Dan Curean

România – Jurnalist, Regizor, Realizator TV


   Din 1994    lucreaza la TVR Cluj ,  ca  director de imagine,  producator, realizator (in prezent jurnalist senior ), fiind autor al mai multor emisiuni , programe de televiziune si filme documentare. Intre acestea se disting filmele documentare realizate despre caii salbatici din Delta Dunarii si programul Natura si Aventura  de pe TVR 2.
Se specializeaza pe productia de film documentar, fiind selectat la unele din cele mai importante programe de training de film documentardin Europa ( Aristoteles Workshop  2006 si Discovery Campus Masterschool 2008).
Face parte din colectivul de cadre didactice de  la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul UBB Cluj inca de la infiintare, iar în 2012  își susține teza de doctorat cutitlul Text si imagine in mass-media.
Realizeaza colaborări cu importante televiziuni din Europa iar filmografia sa cuprinde productii de autor ( scenariu, regie, imagine) multi-premiate  la festivaluri din tara si Europa.
Filmul Povestea Cailor Salbatici din Letea ( Gone Wild) a primit Premiul Special al Juriului la editia a III-a ECOFEST – 2013 – Băile Felix.
Unul din filmele sale recente – În Căutarea Lostriței – a primit Premiul Special al Juriului la ediția a VI-a
ECOFEST – 2016 – București.