dan-curean

Dan Curean

România – Jurnalist, Regizor, Realizator TV


Din 1994 lucreaza la TVR Cluj , ca director de imagine, producator, realizator (in prezent jurnalist senior ), fiind autor al mai multor emisiuni , programe de televiziune si filme documentare. Intre acestea se disting filmele documentare realizate despre caii salbatici din Delta Dunarii si programul Natura si Aventura de pe TVR 2.
Se specializeaza pe productia de film documentar, fiind selectat la unele din cele mai importante programe de training de film documentar din Europa ( Aristoteles Workshop 2006 si Discovery Campus Masterschool 2008).
Face parte din colectivul de cadre didactice de la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul UBB Cluj inca de la infiintare, iar in 2012 isi sustine teza de doctorat cu titlul Text si imagine in mass-media.
Realizeaza colaborari cu importante televiziuni din Europa iar filmografia sa cuprinde productii de autor ( scenariu, regie, imagine) multi-premiate la festivaluri din tara si Europa.
Filmul Povestea Cailor Salbatici din Letea ( Gone Wild) a primit Premiul Special al Juriului la editia a III-a ECOFEST – 2013 – Baile Felix

jelena-bozovic

Jelena Bozovic

Serbia – Redactor TV, Realizator


M-am născut în 1963 la Užice, unde am terminat și liceul. Am absolvit Universitatea din Belgrad, Facultatea de Științe Politice, Departamentul de Jurnalism. Din 1993, am lucrat la Radio Televiziunea Serbia, la programele de afaceri curente, stiri. In perioada 2000-2014, am fost corespondent- redactor la biroul Užice al RTS.
Ca autor al unor materiale și programe de televiziune, am primit premii la mai multe festivalurile de televiziune: Knight Press, INTERFER, Profest …

 pavaloiu-poza

Dan Mihai Pavaloiu

România – Jurnalist, Realizator TV


Dan Mihai Pavaloiu (nascut în 1966 la Cluj-Napoca), este prezentator de televiziune, jurnalist și realizator TV, cunoscut pentru reportajele de calătorie si emisiunile tv realizate pentru Televiziunea Romana .Acestea se adresează iubitorilor de natură, cea mai cunoscută fiind seria *Natură și Aventură* difuzata pe TVR 2. De asemenea mai prezintă o serie de emisiuni dedicate tradițiilor culinare românesti sub genericul *Cu tigaia-n spate* difuzat pe TVR 3 și TVR Cluj.
De-a lungul timpului, și-a dedicat profesia și timpul liber, promovării naturii sălbatice din România și ocrotirii ei, fiind implicat activ in campanii publice de salvare a patrimoniului natural al Romaniei. Reportajele sale au acoperit spații geografice care se întind din vârfurile Carpaților până la Marea Neagra.