ileana-pernes-danalache-foto-dinu-lazar

Ileana Perneș Dănălache

România – Critic de film


   Critic de teatru și film. Absolventă a UniversitățiiNaționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția teatrologie-filmologie. Are 37 de ani de activitate în domeniul arteicinematografice. Intre 1992 si 2000 este Coordonator National al Programului Interguvernamental “Eureka Audiovizual”. Membru al Uniunii Cineaștilor din România. Vicepreședinte și membru fondator al Asociației Române de film “Document.Art”. Membru în diferite jurii internaţionale : “Contemporania”, FestivalulInternaţional de Film “Document.Art, “Dreamfest” Slatina, “Ecofest”Oradea, “EcofestBraila” etc. Primește Premiul Național pentru interviuri și eseuri, distincţie oferită de Consiliului Național al Ziariștilor (1987).Placheta de onoare pentru intreaga activitate oferită de publicatiile “Zaman” România. Autoare a volumului “18 interviuri”, publicatîn 2015, dedicat cineaştilor români .Membră a ARRP România( Asociaţia Română de Relaţii Publice) iar din 2014 membră în Juriul de Onoare.

grozev

Alexander Grozev

Bulgaria – Critic de film, Președinte festival


   Este un foarte cunoscut critic de film din Bulgaria. Are un doctorat în Teoria Cinematografului. Este profesor de Istoria filmului la Universitatea De Sud-Vest şi lector de critică de film la Academia Naţională de Film. Alexander Grozev a fost membru în numeroase jurii la festivaluri internaţionale de film. Este membru al Asociaţiei Cineaştilor Bulgari şi de asemenea este membru în colegiul de redacţie al revistei Kino. Este fondatorul şi directorul Festivalului de Film de la Varna – LOVE IS FOLLY (dedicat filmelor de dragoste), care s-a înfiinţat cu 26 de ani în urmă. Alexander Grozev a fost Director al Centrului Naţional de Film din Bulgaria, a fost reprezentantul Bulgariei în Asociaţia Europeană de Programe Media. A publicat 16 cărţi de teorie şi istorie a filmului şi are numeroase articole tipărite în Marea Britanie, Germania, Rusia etc.

Lazar Manojlovski

Președinte al Pal 20 (Distributie de filme)


Fondator și președinte al companiei Pal 20 din 1990.

În calitate de președinte al Pal 20, a reușit să producă și să distribuie mai mult de 1000 de filme, cu drepturi de licenta in cinematografe, video, DVD și TV.
În prezent, Pal 20 operează în domeniul distribuției cinema și al drepturilor de festival, fiind specializat în filme europene de festival și seriale TV pentru teritoriile Macedoniei și Bulgariei.
Din 1994 conduce un studio de post-producție și distribuție .
Este producător și producător executiv pentru filme de scurt metraj, reclame și videoclipuri comerciale.
Din 1993 membru si participant festivalurile de film importante din lume, la Cannes, Berlin, Milano, membru al AFM- American Film Market, etc.
Membru al juriului la festivalul de film “Love is Folly” din Varna, Bulgaria.


Mihai Orăşanu

Producător, Inginer de sunet, Profesor Universitar


În lunga sa activitate din domeniul cinematografiei a produs peste 20 de filme artistice de lung şi scurt-metraj şi a realizat coloana sonoră la peste 70 filme artistice de lung metraj.
Este profesor universitar doctor la Facultatea de Film din cadrul UNATC (Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografică).Membru în numeroase jurii naționale și internaționale de film documentar, artistic sau studențesc.
Director al proiectului ”Caravana Filmului Românesc”; participant la mai multe ediții ale Festivalului de la Cannes, în cadrul rețelei internaționale a producătorilor de film.

Zoltan ”Zoli” Tóth

muzician, antreprenor și activist ecologist din România

In 2000 a fondat trupa SISTEM, care a câștigat primul premiu pentru România la Eurovision, alături de Luminița Anghel cu piesa ”Let me try” în anul 2005.

Prima cauză „verde” în care s-a implicat Zoli a fost susținerea interzicerii cianurii în mineritul din România, alături de Coaliția România fără Cianuri în 2007, din care făcea parte și Greenpeace România.
A continuat să susțină cauza protecției mediului alături de WWF România, în calitate de Ambasador Earth Hour, Asociația MaiMultVerde, Let’s Do It, Romania! și Asociația Recolamp.
În 2010, a fost desemnat Ambasador Let’s Do It, Romania!
Zoli a prezentat două sezoane ale emisiunii Green Report pe TVR1 în 2008-2009, iar în prezent realizează si moderează emisunea EcoFrecvența la Național FM.