benoit-felici_portrait

Benoit Felici
Italia – Regizor, video artist


  Benoit Felici este un regizor franco-italian. Filmul său ITALIA NETERMINATA a fost selectat în numeroase festivaluri internaționale de film (Festivalul Clermont-Ferrand, Franta, Documenta Madrid, DOK.FEST München, Premiers Plans- Angers, Festivalul Internațional al filmului de Mediu t- FIFE, Paris). Filmul a fost premiat la ECOFEST – 2013, Brăila-România.
În 2013 a primit din partea Fundatiei Lagardère o Subventie de Excelenta pentru film documentar, aflat acum în producție, coprodus de canalul TV ARTE France și Artline Films.
De asemenea, el lucrează ca artist video pentru realizarea de instalații multimedia, împreună cu sculptorul italian Paolo Delle Monache. (Non finito-Infinito, Fragmente, Caleidoscop).

ileana-pernes-danalache-foto-dinu-lazar

Ileana Perneș Dănălache
România – Critic de film


   Critic de teatru și film. Absolventă a UniversitățiiNaționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția teatrologie-filmologie. Are 37 de ani de activitate în domeniul arteicinematografice. Intre 1992 si 2000 este Coordonator National al Programului Interguvernamental “Eureka Audiovizual”. Membru al Uniunii Cineaștilor din România. Vicepreședinte și membru fondator al Asociației Române de film “Document.Art”. Membru în diferite jurii internaţionale : “Contemporania”, FestivalulInternaţional de Film “Document.Art, “Dreamfest” Slatina, “Ecofest”Oradea, “EcofestBraila” etc. Primește Premiul Național pentru interviuri și eseuri, distincţie oferită de Consiliului Național al Ziariștilor (1987).Placheta de onoare pentru intreaga activitate oferită de publicatiile “Zaman” România. Autoare a volumului “18 interviuri”, publicatîn 2015, dedicat cineaştilor români .Membră a ARRP România( Asociaţia Română de Relaţii Publice) iar din 2014 membră în Juriul de Onoare.

 vladimir-kajlovic-photo

Vladimir Kajlovic
Serbia – Regizor și producător


  Vladimir Kajlovic s-a născut în 1977. în Zrenjanin, Serbia. El a absolvit Facultatea de Arte Dramatice din Belgrad – Compartimentul de Regie Film și Televiziune.
A lucrat în mai multe studiouri de producție din Belgrad. De asemenea, a lucrat în calitate de regizor, producator si autor al emisiunii “OPUS 96,1” – muzica clasica si jazz. A găzduit diverși artiști importanți din diferite domenii de acțiune. A început cartea “Yu Rock Legends” pentru o editura si lucreaza ca asistent part-time pentru casa de producție Digital Style din Zrenjanin.
Co-autor al mai multor filme. Rezigor al filmului video muzical “Imnul râului curat”, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Norvegia, produs pentru Convenția Europeană a Miniștrilor Ecologiei și Protecției Mediului.
Co-operator al Festivalului de Artă a Chitarei și director al sucursalei Zrenjanin al acestui festival: Laureatii Artei de Chitara.
Din 2010 lucreaza ca producător executiv al Festivalului Internațional de Film Documentar Beldocs. Fondator si Director al PanArt- companie de producție de filme culturale si documentare.
A realizat mai mult de 20 de filme documentare, filmele sale au ocupat un loc important în numeroase festivaluri naționale și europene ….

 grozev

Alexander Grozev
Bulgaria – Critic de film, Președinte festival


   Este un foarte cunoscut critic de film din Bulgaria. Are un doctorat în Teoria Cinematografului. Este profesor de Istoria filmului la Universitatea De Sud-Vest şi lector de critică de film la Academia Naţională de Film. Alexander Grozev a fost membru în numeroase jurii la festivaluri internaţionale de film. Este membru al Asociaţiei Cineaştilor Bulgari şi de asemenea este membru în colegiul de redacţie al revistei Kino. Este fondatorul şi directorul Festivalului de Film de la Varna – LOVE IS FOLLY (dedicat filmelor de dragoste), care s-a înfiinţat cu 23 de ani în urmă. Alexander Grozev a fost Director al Centrului Naţional de Film din Bulgaria, a fost reprezentantul Bulgariei în Asociaţia Europeană de Programe Media. A publicat 16 cărţi de teorie şi istorie a filmului şi are numeroase articole tipărite în Marea Britanie, Germania, Rusia etc.

 nino-jacusso

Nino Jacusso
Elveția – Regizor, producător


 Este un regizor elvețian, de origine italiană, absolvent al Școlii Superioare de Film și Televiziune din Munchen-Germania. Profesor de media la mai multe școli și universități, colaborator al Festivalului Internațional de Film – Solothurn – Elveția, șef de programe de film la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich. În calitate de regizor a realizat peste 15 filme de scurt și lung metraj. Cel mai recent film de lung metraj, Shana – Muzica Lupului (coproductie Elvetia-Canada), a fost prezentat cu succes la peste 15 festivaluri de film din toata lumea, a fost premiat in Canada, SUA, Grecia, Italia, Austria, Cehia, Belgia si a primit MARELE PREMIU si Premiul pentru Regie la editia a V-a DREAM FEST – 2015, Bucuresti.

 lafond-1

Francois Lafond
Franța – Președinte al Blue Networks and Opportunities


 Francois Lafond este președinte al Blue Networks and Opoprtunities – un grup de lucru si actiune, membru senior al Institutului Democraților Europeni (Bruxelles) si profesor asociat la Sciences Po Paris (campusul euro-american). Anterior, a fost director executiv al EuropaNova (2013-2016), secretar general al Institutului Aspen din Franta (2012-13), și directorul biroului din Paris al German Marshall Fund al SUA (2008-2011). Între 2007-2008 a fost consilier special al Ministrului italian pentru afaceri regionale . Fost director adjunct al Policy Network din Londra (2003-6), cercetător al think tank-Notre Europe cu Jacques Delors, la Paris (1999-2003), cercetator asociat la Centrul Robert Schuman al Institutului Universitar European din Florența (1995-99). In prezent este membru al grupului de lucru Agenda Halifax- Forumul Internațional de Securitate (Washington), consultant internațional pentru Navigator Shipping Consultants Ltd (Atena), membru editorial al grupului think tank Volta (Milano), colaborator frecvent al mass-media europene (France 24,Challanges, Rai3 Mondo) și are un editiorial în Frace Forum, privind afacerile europene. A fost distins cu titlul de stat “Ufficiale dell’Ordine della Stella d’Italia” , în septembrie 2014.

 viktor-manojlovski

Viktor Manojlovski
Macedonia – Vicepreședine al Companiei Pal 20


 Licentiat al Universitatii Tiffindin Ohio, S.U.A. in management international.
Autor de articole si critica de film pe site-uri de blog si stiri (2012-2014). Implicat in realizarea de filme de scurtmetraj, publicitare si video-clip.
S-a ocupat de serviciile de subtitrare si dublajpentruretele internationale de cablu si satelit. Vicepresedinte al companiei Pal20, care asigura programme legale de televiziunepentruMacedonia si Bulgaria. Asistent de productiepentrufilmul de lungmetraj « Golden Five » ( titlu de lucru).