Festivalul Internațional al Filmului Ecologist
ECOFEST ROMÂNIA
"Pentru Sănătatea Pământului", ediția a X-a


Festivalul Internațional al Filmului Ecologist ECOFEST ROMÂNIA - Pentru Sănătatea Pământului, ediția a X-a este organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și are loc, online,  în perioada 14-19 noiembrie 2020.


Programul ediției a X-a este împărțit în două secțiuni de proiecții de filme; secțiunea ”Concurs” și secțiunea ”Panorama”.

În cadrul secțiunii Concurs vor intra în competiție filme documentare, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional, format din profesioniști în domeniul cinematografiei și de un juriu format din 50 de elevi (care va oferi marele premiu al publicului), reunite pe grupuri închise de Facebook.

A o doua secțiune, intitulată Panorama”, oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, premiate la festivalurile internaționale de gen.


Proiecțiile filmelor din secțiunea Concurs vor avea loc pe toată durata festivalului, în cadrul unui grup de  Facebook închis (Ecofest România – Sală de Proiecție), format din 200 sute de spectatori: https://www.facebook.com/groups/412907913049035.

Accesul în acest grup se va face gratuit, în baza unei solicitări pe pagina de FB a festivalului https://www.facebook.com/ecofestromania/.

Proiecțiile filmelor din secțiunea Panorama vor avea loc pe toată durata festivalului, atât în cadrul unui grup de  Facebook închis (Ecofest România – Sală de Proiecție), format din 200 sute de spectatori: https://www.facebook.com/groups/412907913049035, pe pagina de facebook a festivalului https://www.facebook.com/ecofestromania/ și pe pagina de Facebook a Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană https://www.facebook.com/initiativaecologista.

Pe lângă vizionarea de filme, în cadrul festivalului se vor organiza emisiuni tematice, interviuri și workshopuri educative nonformale. Acestea vor putea fi urmărite pe pagina de FB a festivalului https://www.facebook.com/ecofestromania/ și pe pagina de Facebook a Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană https://www.facebook.com/initiativaecologista.


Premiile ediției a X-a a ECOFEST ROMÂNIA, acordate de Juriul Internațional de profeșioniști din cinematografie sunt:

Premiul pentru Imagine

Premiul pentru Scenariu

Premiul pentru Regie

Premiul Special al Juriului


Marele Premiu al Festivalului (Grand Prix)
va fi decernat de Juriul elevilor