Festivalurile de film s-au refugiat în lumea virtuală. Audiență record după primele 3 zile de proiecție la Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST

Deși „exilată” în lumea virtuală, cultura nu se predă. Evenimentele organizate online reușesc să atragă spectatori și chiar să extindă audiența actului cultural. Este cazul Festivalului Internațional de Film Ecologist ECOFEST, organizat în perioada 14 – 19 noiembrie cu sprijinul Ministerului Culturii, unde filmele sunt prezentate într-o sală virtuală de proiecție și pe paginile rețelelor de socializare.

În această inedită formă de difuzare pentru un festival, audiența festivalului a înregistrat un număr record de peste 20.000 de participanți pentru cele trei filme prezentate în primele 3 zile de proiecție.

Pe lângă vizionarea de filme, în cadrul festivalului sunt organizate emisiuni tematice, interviuri și workshop-uri educative nonformale despre o viață sănătoasă într-un mediu sănătos. Una dintre gazdele Eco Fest România este Lavinia Șandru, actriță și realizatoare TV, cu vechime în susținerea cauzelor ecologiste.


Încă o formă de educație cu caracter nonformal

Este încă o formă de educație cu caracter nonformal, în condițiile în care tot mai numeroase cadre didactice și unități de învățământ acordă atenție acestei discipline extracurriculare.

Copiii sunt încântați să participe activ la activitățile despre mediu și chiar să pună în practică cunoștințele teoretice, într-o țară ca România care se află pe un nedorit loc unu în privința statelor europene cu cea mai mare rată a deceselor cauzate de poluare.

Cei care doresc să vizioneze filmele din concurs o pot face gratuit înscriindu-se în grupul de Facebook „Ecofest România – Sala de proiecție”, pe baza unei unei solicitări pe adresa paginii festivalului de pe aceeași rețea socială.

Gandul.ro
Cristian Lisandru

 


 Eco Fest România aduce online filmul ecologist documentar și artistic

 

Eco Fest România aduce online filmul ecologist documentar și artistic

Eco Fest România aduce online filmul ecologist documentar și artistic

România este țara europeană cu cea mai mare rată a deceselor cauzate de poluare. Anual, 24.000 de români mor prematur din cauza afecțiunilor provocate de poluare. Seceta sau inundațiile sunt fenomene tot mai frecvente, câtă vreme defrișările masive au devenit o practică acceptată.

Pentru a avea o schimbare de comportament social al viitoarelor generații de adulți, educația pentru mediu ar trebui să fie devreme integrată în programa școlară, dincolo de evenimentele extra-curriculare realizate de dascăli, de cele mai multe ori din proprie inițiativă. Tocmai din acest motiv, merită menționată implicarea Ministerului Culturii în a susține educația pentru ecologie prin intermediul artei cinematografice, la Festivalul Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest România”.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia Sars CoV-2, evenimentul se va desfășura online, în perioada 14 – 19 noiembrie, fiind transmis pe pagina de Facebook Eco Fest România începând de sâmbătă, de la ora 18.00.

 

Accesul în grupul Eco Fest România – Sală de Proiecție se va face gratuit

Proiecțiile filmelor din secțiunea ”Concurs” vor avea loc pe toată durata festivalului, în cadrul unei săli virtuale de proiecție, iar cele din secțiunea ”Panorama” vor putea fi urmărite pe paginile de socializare ale Eco Fest și ale partenerilor. Accesul în grupul Eco Fest România – Sală de Proiecție se va face gratuit, în baza unei solicitări pe pagina festivalului.

Toate peliculele au ca tematică protecția mediului și a animalelor, cele mai multe fiind deja premiate la festivaluri internaționale de gen. Toate filmele sunt noi și au, fiecare în parte, o poveste specială.