INFORMATZIA BUCURESTIULUI

Comunicat de presă

Între 28 mai și 1 iunie, Sinaia va fi gazda festivalului internațional de film ecologist ECOFEST, care va reuni realizatori, producători şi distribuitori de film, personalităţi ale vieţii cultural artistice și organizaţii civice de profil din România și străinătate.

Inițiat în 2011 cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, ECOFEST își propune în fiecare an să fie nu numai o competiție a celor mai noi filme cu tematică ecologistă, ci o atitudine, o încercare de a schimba mentalități. Cu fiecare ediție, ECOFEST s-a impus ca un reper al festivalurilor de gen, la festival participând, de-a lungul timpului, cineaști și cele mai reușite filme de gen din peste 20 de ţări de pe mai multe continente.

Anul acesta festivalul a ajuns la Sinaia, un oraș verde datorită nu numai cadrului natural unic, dar și prin modul în care a reușit să integreze în politicile locale obiectivele care țin de protecția mediului, de la economisirea energiei la protejarea biodiversității. Primăria muncipiului Sinaia a reușit să facă din oraș o sursă de bune practici pentru politicile urbane sustenabile, care poate extinsă și la nivelul altor muncipalitpți din România.

Pe lângă competiția oficială, în cadrul evenimentului se vor organiza, și în acest an, workshop-uri educative și de creație cu tematică ecologistă, la care, de-a lungul celor 11 ediții ale festivalului, au participat sute de școli în cadrul celui mai amplu program de educație ecologistă non-convențională desfășurat în România.

Proiectul cultural ECOFEST este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, precum și cu sprijinul sponsorilor oficiali Domeniile Urlati, CEZ România, Filmex și Editura Niculescu și al sponsorilor New Montana Hotel&Spa și Hotel Anda.

Vă invităm să fiți alături de noi, la Sinaia, pentru a continua această aventură pentru sănătatea Pământului!

 

https://www.informatzia.ro/comunicat-de-presa-113531/


INFORMATZIA BUCURESTIULUI

PALMARES FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM ECOLOGIST ECO FEST 2019

 

 

https://www.informatzia.ro/palmares-festivalul-international-de-film-ecologist-eco-fest-2019-113572/


INFORMATZIA BUCURESTIULUI

 

Festivalul International de Film Ecologist EcoFest 2019
S-a tras cortina…

Ultima zi a fost una de bilant, ziua mult asteptata a aflarii premiantilor celei de a noua editii a festivalului.

Dar pana la aflarea castigatorilor, am iesit un pic la cumparaturi… cumparare de timp! Si asta prin intermediul excelentei piese TimeAholics, a tanarului dramaturg Bogdan Capsa, beneficiind de o distributie excelenta:

Saleswoman, agent de vânzări – Lavinia Șandru
Bogdan, pasionat de voluntariat și de avioane – Ovidiu Ușvat
Dragoș / Alex, corporatist dependent de timp – Dan Clucinschi
Ghiță, operator cameră – Marian Rădulescu
Domnul Timpureanu, patronul firmei de timp – Robert Robert Emanuel
Mihaela, adolescentă prinsă în vârsta copilăriei – Iulia Samson
Alexandra, „mama” Mihaelei, asistenta și iubita lui Timpureanu – Andreea Șovan

Regia și scenografia: Anca Ciuclaru
Grafica: Florin Bărăscu
Video & sound design: Cristian Niculescu, Luca Achim
Make-up: Andra Maria

Desi asistenta nici nu a cumparat, nici nu a primit un cupon purtator de timp, in mod sigur a avut convingerea ca timpul destinat vizionarii aceste piese este un timp castigat! Putem spune ca actorii au jucat piesa foarte bine, dar mai correct mi se pare sa spunem ca ei traiesc fiecare moment al piesei. Puteti vedea de mai multe ori piesa si cu siguranta ca de fiecare data veti descoperi noi nuante, noi valente ale fiecarui personaj

Sa va mai spun un mic secret… In cadrul galei Lavinia Sandru a sustinut, practice trei roluri: Saleswoman in TimeAholics, presedintele festivalului, dar si rolul de gazda a festivalului alaturi Vlad Ionescu. La reusita acestei editii a festivalului o contributie consistenta a avut-o si directorul artistic in acelasi timp si selectioner al filmelor – Vladimir Marin.

Ne-a bucurat prezenta la Gala a primarului Vlad Oprea, un ecologist convins, pasiune care se reflecta in actiunile si deciziile sale, facand din Sinaia unul dintre cele mai “verzi” orase din Romania.

Extraordinar a fost si decorul in care s-a desfasura gala finala a festivalului, Cazinoul Sinaia, o cladire superba, ce face parte din patrimonial architectural, amplasata in mijlocul unui superb parc.

Ce ar mai fi de spus? Doar ca va invita si la editia a zecea care va avea loc in 2020.