ECO LA MINUT – Concurs de filme cu tematică ecologistă realizate de elevi


În acest an, Eco Fest aduce o noutate: un concurs de filme realizate de elevi.
Pentru a fi înscrise în concurs, filmele trebuie să aibă durata de maximum 1 minut și să prezinte o poveste, chiar dacă imaginile nu sunt dublate de voce.
Proiectele-film vor fi încărcate și transmise prin transfer la adresa  corinaifrim@gmail.com până cel târziu la data de 7 octombrie ora 24.00.
Nu sunt admise formatele Power Point.
Nu există limită de vârstă pentru realizatorii filmelor.
Este permisă coordonarea de către cadre didactice.
Proiectele care nu respectă cerințele de mai sus sunt descalificate.

Toate materialele înscrise de școlile participante la programul educaţional ”Zona Liberă de Indiferență”și ECO LA MINUT devin proprietatea Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană şi vor putea fi folosite în scopul promovării programului educațional, fără niciun fel de  beneficii materiale pentru Asociație.

Organizatorii se obligă să nu solicite contribuții financiare elevilor implicați în programul educațional ”Zona Liberă de Indiferență” și ECO LA MINUT. Orice solicitare în numele organizatorilor sau a altor persoane fizice sau juridice implicate în program, de orice natură, a vreunui cost trebuie comunicată de îndată la adresa corinaifrim@gmail.com pentru a lua măsurile ce se impun.

Criteriile care vor sta la baza jurizării de către organizatorii Eco Fest a proiectelor înscrise în concurs sunt:

  • relevanţa mesajului;
  • originalitatea și creativitatea;
  • relaţionarea mesajului cu subiectul.

Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST ”Pentru sănătatea Pământului” se va desfășura după următorul program:

  • Luni, 10 octombrie și marți, 11 octombrie, începând cu ora 11.00, la Școala gimnazială de arte nr. 5, Strada Gheorghe Petrașcu nr. 49 București, sector 3;
  • Miercuri, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, la Colegiul Gheorghe Lazăr, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 48, București, sector 5;
  • Joi, 13 octombrie, începând cu ora 10.00, la sediul ARCUB din București, Strada Lipscani nr. 84 – 90, București, sector 3.