ECO FEST. Micii ecologiști vor fi (în)cântați de Corina Bud și What’s Up


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/micii-ecologi-ti-vor-fi-in-canta-i-de-corina-bud-i-what-s-up_1990822.html#ixzz4Mn09x400
Follow us: @realitatea on Twitter


Luni, 10 octombrie, a început unul dintre cele mai frumoase proiecte prin care copiii și adolescenții sunt învățați să iubească și să protejeze mediul: Festivalul Internațional de Film Ecologist – ECO FEST.


eco_fest_cover_21040000


O combinație reușită de cultură și artă, educație și distracție, Eco Fest va fi în mod sigur o lecție memorată de către toți elevii și dascălii participanți la program. Avanpremiera Eco Fest a avut loc înaintea vacanței de vară a elevilor, prin ”marcarea” unei Zone Libere de Indiferență. Au participat atunci peste 70 de școli și licee bucureștene, 1200 de elevi și profesori întrecându-se în creativitate pe tema ecologiei. Acum, sunt invitați la film, nu doar să-l vizioneze, ci și să-l creeze.

Inițiat de către realizatoarea de televiziune Lavinia Șandru, Festivalul Eco Fest, ajuns în acest an la a șasea ediție, va fi organizat de către Primăria Municipiului București, prin ARCUB și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu sprijinul Realitatea TV și al Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană.

”Preocuparea pentru educația non-formală a celei mai tinere generații și modelarea ei pentru o viață curată, trăită cu fruntea sus și cu grijă pentru valorile reale reprezintă preocuparea constantă a Asociației Inițiativa Europeană Ecologistă, al cărei președinte sunt, și al postului de televiziune Realitatea TV. Am inițiat acest festival atunci când mi-am dat seama că ecologia este percepută ca un moft, în timp ce ar trebui să fie o materie studiată în școli, de la cele mai mici vârste, pentru ca rezultatele să fie vizibile în educația generațiilor viitoare de adulți responsabili. Este o bucurie să văd că în acest an două instituții atât de importante, precum Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar, acordă atâta atenție educației pentru ecologie. Având în vedere că producătorul Eco Fest este ARCUB, evenimentul va fi, sunt sigură, cu totul la superlativ”, a spus Lavinia Șandru, înainte de deschiderea oficială a Eco Fest, care a avut loc luni, la ora 11.00, la Școala de Arte nr. 5.

În cadrul festivalului, vor fi proiectate 17 filme de lung și scurt metraj ale unor consacrați producători de film ecologist, dar va avea și o secțiune de concurs de filme realizate de către copii – ”Eco la minut”. Vor fi organizate ateliere de creație și interactive, iar în trei zile din cele patru ale Festivalului, micii și tinerii ecologiști vor avea parte de concerte inedite: vor fi surprinși cât de frumos cântă un reporter și realizator de televiziune precum Claudiu Popa de la Realitatea TV, vor cânta live, alături de Andrei Păunescu și Maria Maria, cântece pe care le-au auzit, probabil, fredonate de bunicii și părinții lor care apreciau Cenaclul Flacăra, iar premiul pentru ecologie va fi reprezentat de Gala de închidere a Eco Fest, când vor concerta Corina Bud și What’s Up.


PROGRAMUL FESTIVALULUI ECO FEST 10 – 13 octombrie

Luni, 10 octombrie 2016

Loc de desfășurare: Școala Gimnazială de Arte nr 5, sector 3, Str. Pictor Gheorghe Petrașcu 49
11.00 – 11.30 Gala de deschidere a Eco Fest, concert Gloria Melu
11.30 – 13.45 Filme, cu următoarea programare:
1. In the Eagle’s nest/În cuibul vulturului – Serbia – 29 min
2. There will be water/Să fie apă! – Danemarca – 52 min
3. Peripheria/Periferia – Franța – 12 min
4. Capital/Capitala – Germania/Italia – 27 min
5. Red-end and the factory plant/Capăt-roșu și Planta-uzină – Olanda/Belgia – 15 min

Marți, 11 octombrie 2016

Loc de desfășurare: Școala Gimnazială de Arte nr 5, sector 3, Str. Pictor Gheorghe Petrașcu 49
11.00 – 12.30 Film
The Russian Woodpecker/Ciocănitoarea rusă – SUA/Ucraina – 82 min
12.30 – 13.00 Workshop Bogdan Ionescu – Școala de Televiziune
13.00 – 13.55 Filme
2. El mostro – La Coragiossa storia …/ Monstrul – Curajoasa poveste … – Italia – 14 min
3. The Babuna Expedition/Expediție la peștera Babuna – Macedonia – 21 min
4. Saving Sungei/Salvarea pieții Sungei – Singapore – 12 min
5. Toți avem nevoie de apă/We all need water – România – 8
Ateliere de creație ale artiștilor plastici Mariana Pachis și Mihai Pînzaru PIM

Miercuri, 12 octombrie 2016

Loc de desfășurare: Colegiul Gheorghe Lazăr, sector 5, Bulevardul Regina Elisabeta Nr. 48
10.00 – 11.00 Spectacol muzica Folk – Andrei Păunescu, Maria Maria și Claudiu Popa
11.00 – 12.00 Film
1. În căutarea lostriței– România – 54 min
cu participarea realizatorilor Dan Ciurean și Dan Păvăloiu
12.15 – 12.45 Workshop Bogdan Ionescu – Școala de Televiziune
13.00 – 14.30 Filme
2. Baobabs between land and sea/Baobabi între pământ și mare – Franța/Madagascar – 55 min
3. Pulse/Puls – Ungaria/Belgia/Portugalia – 26 min

Joi, 13 octombrie 2016

Loc de desfășurare: Sala ARCUB, sector 3, Str. Lipscani nr. 84 – 90
10.00 – 12.20 Filme
1. Drill/Exercițiu – Taiwan – 64 min
2. An 27/Anul 27 – Burkina-Faso – 14 min
3. Green Dream/Visul Verde – Bulgaria – 50 min
4. The living forest/Pădurea vie – Marea Britanie – 9 min
12.30 – 14.00
Gala Premiilor Eco Fest – Recitaluri Corina Bud, What’s Up


Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST ”Pentru sănătatea pământului” 10 – 13 octombrie 2016


Ca orice poveste, Eco Fest începe cu ”a fost odată”. A fost o dată ca niciodată o idee frumoasă. Ca orice idee frumoasă, părea irealizabilă în România. Să vorbești despre dragostea pentru natură părea o absurditate, darămite să mai faci și un festival de filme despre asta…

Ceva ce pare imposibil nu e decât o banală provocare pentru o actriță, care a făcut politică și acum realizează un talkshow de televiziune: Lavinia Șandru, președinta Asociației Inițiativa Europeană Ecologistă.

Începând din 2011, Festivalul Internațional de Film Ecologist Eco Fest este un fel de echipă de atleți ai săriturilor în înălțime: mereu ridică ștacheta și mereu o depășesc.

Din 2011, Eco Fest este familia filmului ecologist pentru sănătatea Pământului. O familie dăruiește dragoste și liniște, educă și mângâie.

Eco Fest dăruiește dragoste pentru natură, oferă filme sensibile și mângâiere pentru sufletul rănit, face educație pentru cultură, cu precădere copiilor.

Eco Fest a pus borne în Oradea (2011), Brăila (2012), Băile Felix (2013), Piatra Neamț(2014). În 2015, Eco Fest a fost la Milano, la Expoziția Universală. Am putea spune ca a fost evenimentul cel mai important de la pavilionul României la EXPO Milaono, aducând 20 000 de spectatori pe zi. Am scris acolo un papirus uriaș, care a strâns 60 000 de semnături și care a fost înmânat reprezentantului Franței la EXPO, special pentr a-l duce, mai departe, la Summit-ul Climă- Energie de la Paris, ce a avut loc anul trecut.

Eco Fest e ca un alergător care nu se poate opri. Eco Fest merge mai departe. Pentru sănătatea Pământului.

Eco Fest este realizat, în acest an, de Primăria Municipiului București prin ARCUB și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, susținut de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană.

Realitatea TV a susținut ECO FEST încă de la prima ediție, poate singura televiziune românească ce susține ecologia, prin emisiunile sale.

Eco Fest a început luni, la ora 11.00, la Școala de Muzică din sectorul 3.
Marți suntem, de asemenea, începând cu ora 11.00, în aceeași locație.
Miercuri, de la ora 11.00, suntem în Colegiul ”Gheorghe Lazăr”.
Joi, de la ora 10.00, Gala finală, la sediul ARCUB din Lipscani.

În fiecare zi, copiii vor viziona filme ecologiste și vor participa la ateliere de creație, cu titlu gratuit.


Detalii despre Eco Fest 2016 si pe www.ecofestromania.ro

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/micii-ecologi-ti-vor-fi-in-canta-i-de-corina-bud-i-what-s-up_1990822.html#ixzz4Mn0JvlV9
Follow us: @realitatea on Twitter


S-a încheiat Eco Fest. Documentarul ”În căutarea lostriţei” a câştigat premiul special al juriului


lavinia-sandru-1_15385800


”Am un program ambițios pentru regenerarea spațiilor verzi ale Capitalei, așa încât normele europene referitoare la suprafața de spațiu verde de care trebuie să beneficieze un locuitor să fie respectate. Bucureștenii beneficiază acum de 23 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, în timp ce minimul european este de 26 mp”, a declarat Gabriela Firea la Gala premiilor Eco Fest, Festivalul Internațional de Film Ecologistorganizat în perioada 10 – 13 octombrie la București.

Primarul general al Capitalei a susținut acest proiect, al educației copiilor pentru ecologie, exprimându-și convingerea că ”metafora și arta își ating ținta mult mai eficient decât programele scrise, cu mii de rânduri și coloane de cifre seci”, cu atât mai mult când receptorii sunt copii și adolescenți.

Eco Fest a ajuns la a șasea ediție, fiind inițiat de către jurnalista Lavinia Șandru. În acest an, a fost organizat pentru prima oară la București, în coordonarea Primăriei Capitalei, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB și a Inspectoratului Școlar.

Timp de patru zile, sute de elevi au urmărit 17 filme documentare cu tematică ecologistă din aproape 20 de țări, dar au și contribuit cu propriile creații, filme cu durata de un minut, realizate cu gadgeturi accesibile generației lor. Toate cele 16 filme realizate de copii au fost considerate câștigătoare de către juriul care a apreciat efortul și ideile ecologiste ale elevilor bucureșteni.

Pe lângă vizionarea de filme, au avut parte de concerte și de ateliere de creație ale artiștilor Mariana Pachis, Marilena Dăscălescu și Mihai Pînzaru PIM, precum și de workshopuri despre film și contribuția industriei cinematografice și de televiziune la protecția mediului, susținute de către Bogdan Ionescu de la Școala de Televiziune.

Juriul internațional al Festivalului Film Ecologist Eco Fest a stabilit următorii câștigători, pe secțiuni:
1. Marele premiu: ”Green Dream” – Bulgaria (2014)
2. Premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj: ”Puls” – o coproducție Ungaria/Belgia/Portugalia (2015)
3. Premiul pentru regie: David Coquard – Dassault pentru filmul ”Peripheria” – Franța (2015)
4. Premiul pentru scenariu: Chad Garcia pentru filmul ”The Russian Woodpecker”(Ciocănitoarea rusă) – coproducție SUA/Ucraina (2015)
5. Premiul pentru imagine: Wabilenabie pentru filmul ”Anul 27” – Burkina Faso (2015)
6. Premiul special al juriului: ”În căutarea lostriței” – România, un film realizat de Dan Păvăloiu și Dan Curean pentru TVR Cluj (2015).

Eco Fest s-a încheiat cu două concerte apreciate de publicul micilor cinefili ecologiști, ale Corinei Bud și What s Up. Cei doi artiști au transmis copiilor și adolescenților prezenți în sală să-și iubească țara și natura, mesaje care, cu siguranță, vor avea impact asupra copiilor, cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unor artiști pe care ei îi îndrăgesc.

Festivalul Internațional de Film Ecologist – Eco Fest ”Pentru sănătatea Pământului” a fost organizat de Primăria Municipiului București împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și susținut de Realitatea TV și Inițiativa Ecologistă Europeană.

Parteneri: Asociația Municipiilor din România, Mc Donald, Alka, Dr. Grandell, Apa minerală Aur’a, Phoenicia Hotels & Resorts și Restaurantele Zaitoone.


Vineri, 14 Octombrie 2016 09:33 Sursă: REALITATEA.NET