gf_campanie-fb

Gabriela Firea

Primar General al Municipiului București


Salut din toata inima cea de-a sasea editie a Festivalului Internațional de Film Ecologist ECO FEST – ”Pentru Sănătatea Pământului”, care se va desfasura în perioada 10 – 13 octombrie 2016, la Bucuresti!

Ma bucur ca, la aceasta editie, Primaria Capitalei este partener al ECO FEST! Am fost, de cand ma stiu, o iubitoare a naturii. O plimbare la aer curat, intr-un loc plin de verdeata si flori ma destinde si ma invioreaza imediat. Ii invat si pe copii mei sa iasa cat pot de mult la iarba verde, la plimbari si joaca in parc.

Bucurestenii sufera, din punctul meu de vedere, de lipsa spatiilor verzi, multi mi s-au plans ca stau departe de cate un parc si nu reusesc sa isi scoata copii la plimbare decat printre blocuri. Unul din obiectivele mele, ca Primar General, este să amenajez noi spații verzi și locuri de joacă. Dar si sa le curat si sa le repar pe cele existente, actiune care se desfasoara chiar in aceasta luna in parcurile care apartin Municipalitatii.

Acum, pentru fiecare bucurestean, sunt repartizați 23,21 de metri pătrați de spațiu verde, desi norma impusă de Uniunea Europeană este de 26 de metri pătrați pe cap de locuitor. Am ambitia sa ajung si chiar sa depasesc aceasta norma, pentru ca este deosebit de important pentru sanatatea noastra fiecare metru de spatiu verde in plus!

Pe de alta parte, copiii nostri trebuie sa deprinda de mici obiceiul de a pastra natura curata, de a o ingriji si de a o respecta, pentru ca, generatie dupa generatie, sa se poata bucura de ea!
Bucurestiul are destule probleme de mediu, pe care vreau sa le rezolv in mandatul meu: e murdar si poluat, insa exista solutii. Voi continua demersurile pentru realizarea unei instalații de tratare-neutralizare a deșeurilor, care va da valoare deșeurilor provenite de pe raza Municipiului București.

Felicit organizatorii ECO FEST, un eveniment binevenit, care ne va arata, o data in plus, ca un oras verde este un oras sanatos! Fie ca Bucurestiul sa inceapa sa respire din ce in ce mai mult!

Gabriela Firea – primar general al Municipiului București


negoita

Robert Negoiță

Președinte
Asociația Municipiilor din România (AMR)


Asociația Inițiativa Ecologistă Europeana din România este unul dintre colaboratorii cei mai activi ai Asociației Municipiilor din România. Am fost parteneri și anul trecut și am sprijinit Festivalul de film ecologist „Eco Fest” și sunt bucuros că putem să le acordăm sprijinul nostru și în acest an. Le dorim să organizeze un număr cât mai mare de ediții al acestui festival.

Robert Negoiță – Președinte, Asociația Municipiilor din România (AMR)

lavinia

Lavinia Sandru

Presedinte IEE
Asociatia Initiativa Ecologista Europeana


Tu ce-ai făcut pentru mediu?
Veștile rele despre mediu sunt din ce în ce mai multe. Pădurile sunt din ce în ce mai rare. Poluarea din apă transformă peștii masculi în femele. Anotimpurile sunt date peste cap. Abuzul de alcool și droguri ucide mai puțini oameni decât poluarea din aer. Coloșii industriali plătesc doar 5 euro pentru a putea emite în atmosferă o tonă de dioxid de carbon. Poluarea este, deci, ieftină, dar nimeni nu poate spune cât costă o viață.
Nu putem merge mai departe! Trebuie să ne oprim, fiecare dintre noi, copii, adulți, oameni politici, jurnaliști, administratori, cineaști, ingineri, muncitori, indiferent cu ce ne ocupăm. Să ne oprim și să ne întrebăm simplu: ce am făcut eu pentru mediu? Abia apoi să întrebăm ce-au făcut ceilalți. Fiecare dintre noi poate schimba ceva, iar împreună vom reuși să schimbăm multe.
Prin creație, Eco Fest face educație pentru mediu, cu convingerea că de la informație pleacă totul. Informația, educația și creația reprezintă un trio câștigător. Filmul ecologist sensibilizează și educă, iar în această ediție am lansat provocarea ca elevii să devină regizorii propriilor filme ecologiste. Le urăm bun venit în lumea noastră, a celor ce iubim mediul!

Lavinia Șandru – Președinte Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană (IEE)  


daniel-florea

Daniel Florea

Primarul Sectorului 5


Natura este creația perfectă, pe care omul nu reușește s-o egaleze, oricât de mult ar avansa în știință și tehnologie. Suntem atât de mici în fața măreției naturii și, totuși, îi provocăm atât de mult rău. De ce? Poate pentru că am crezut că natura este, la infinit, regenerabilă. Vedem că nu e și tot nu ne oprim. Poate că avem nevoie să învățăm despre modul în care dăunăm mediului, să ne deschidem ochii și mintea. Minunea care izbutește să facă simultan aceste lucruri este filmul. Cred în reușita misiunii filmului ecologist în educarea tinerei generații și de aceea Primăria Sectorului 5 va susține Festivalul Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest – Pentru sănătatea Pământului” începând cu ediția din acest an. Îi urez să crească multe generații de copii cu grijă pentru mediu și dragoste pentru natură!

Daniel Florea – Primarul Sectorului 5


lixandru

Ionel Florian Lixandru

Inspector Școlar General


Înaintea vacanței de vară, peste 70 de școli din București, cu 1500 de elevi și peste 200 de dascăli au marcat Zona Liberă de Indiferență față de natură, față de mediu. Atenția pe care copiii și profesorii lor au acordat-o ecologiei, o temă atât de sensibilă și, în egală măsură, atât de importantă în educația tinerei generații a încântat Inspectoratul Școlar al Municipiului București. De aceea, îmi exprim bucuria de a ne număra, din nou, printre organizatorii Festivalului Internațional de Film Ecologist. Asemenea manifestări, care îmbină educația și cultura într-un mod nu doar original și plăcut, dar și deosebit de eficient, merită toată susținerea noastră. Urez succes tuturor participanților Eco Fest, iar pentru copii, am un mesaj special: Iubiți natura! Niciodată nu vă va dezamăgi!

Ionel Florian Lixandru
Inspector Școlar General


 marin-150x150

Vladimir Marin

Director Artistic ECO FEST
Selectioner ECO FEST


 In ceea ce priveste selectia de filme a celei de a-VI-a editii ECO FEST, vreau sa cred ca aceasta se distinge prin cateva trasaturi ce marcheaza cresterea si evolutia acestei manifestari de-a lungul anilor.
Numarul de filme – 18 – prezentate publicului si juriului international acopera o arie geografica vasta, ce se intinde din Singapore si Madagascar pana in SUA si Canada, inclusiv o multitudine de tari europene.
Pentru prima data am alaturat documentarelor de scurt, mediu si lung-metraj si filme de animatie care fac ca problematica uneori arida sau tehnico-stiintific criptata sa poata fi mai accesibila unui public cat mai larg.
In sfarsit, tematica abordata din cele mai diverse unghiuri si perspective, prezinta spectatorului informatii si solutii inedite, loacale sau globale, menite sa asigure dezvoltarea durabila a umanitatii integrate profund
intr-o natura respectata si protejata.

Vladimir Marin – Director Artistic ECO FEST si selectioner ECO FEST