Dan Curean

Jurnalist, Regizor, Realizator TV


Activează din 1990 în peisajul media din România. A început în presa scrisă ca și fotoreporter și redactor la săptamânalul NU, iar  apoi din 1994  este angajat (până în prezent ) la Televiziunea Publică, studioul regional Cluj. Aici lucrează atât în domeniul imaginii,  ca  director de imagine,  realizând imaginea multor programe de televiziune de notorietate, cât și în segmentul editorial  ca și producător, realizator (în prezent jurnalist senior), fiind autor al mai multor emisiuni, programe de televiziune și filme documentare. Între acestea se disting filmele documentare realizate despre caii sălbatici din Delta Dunării și programul ”Natura și Aventura”  de pe TVR 2.

Se specializează pe producția de film documentar fiind selectat la unele  cele mai importante programe de training de film documentar din Europa (Aristoteles Workshop  2006 si Discovery Campus Masterschool 2008).

Face parte din colectivul de cadre didactice de  la Facultatea de Teatru și Televiziune  din cadrul UBB Cluj încă de la înființare iar în 2012  îți sustine teza de doctorat cu titlul Text și imagine în mass-media. Coordonează primul Masterat de film documentar din România în cadrul facultății de Teatru și Film de la UBB Cluj.

Realizează colaborări  cu importante televiziuni din Europa iar filmografia sa cuprinde producții de autor (scenariu, regie, imagine) multi-premiate  la festivaluri din țară și Europa.