Mia și leul alb


Franța/Africa de Sud – 2018


Regia: Gilles de Maistre
Distribuție: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood
Scenariul: William Davies, Gilles de Maistre, Jea-Paul Husson
Genul filmului: Aventura, Familie
Durata filmului: 97 minute


Când familia ei decide să plece din Londra, pentru a se muta în Africa, unde ar urma să se ocupe de o fermă de lei, Mia, o fată de 10 ani, își vede viața dată peste cap.

Dar, când la fermă se naște un superb pui de leu alb care va primi numele de Charlie, soarele răsare din nou în calea Miei, care își regăsește fericirea și leagă cu splendidul pui de leu o prietenie extraordinar de strânsă.

Dar, când Charlie ajunge la trei ani, Mia are iarăși un șoc: tatăl ei ascundea de ea un secret. Disperată de gândul că Charlie s-ar putea afla în pericol, Mia se hotărăște să fugă împreună cu acesta.

Cei doi prieteni pornesc, astfel, într-o incredibilă călătorie prin savana Africii de Sud în căutarea unui alt ținut, unde Charlie ar putea să trăiască liber.

Filmul evită imaginile șocante, deși este despre un subiect șocant – plăcerea de a omorî animale pentru poze cu trofee. Un sport vechi, legal, care vorbește despre natura umană abrutizată. Mia descoperă un secret dureros – că ferma de lei unde trăiește cu familia e, de fapt, o fermă de vânătoare, ceea ce va reconfigura relația cu tatăl ei.

Dincolo de acest mesaj, copiii vor rămâne cu frumoasa lecție despre prietenie și cu dragostea pentru animale. Filmul a fost produs cu sprijinul financiar al unei fundații care luptă pentru protecția vieții animalelor salbatice.