Festivalul Internațional al Filmului Ecologist

ECOFEST ROMÂNIA

"Pentru Sănătatea Pământului", ediția a XIII-a


Festivalul Internațional al Filmului Ecologist ECOFEST ROMÂNIA - Pentru Sănătatea Pământului, ediția a XIII-a, este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și are loc, la Bragadiru, jud. Ilfov, în perioada 9-14 octombrie 2023.


Programul ediției a XII-a este împărțit în două secțiuni de proiecții de filme; secțiunea ”Concurs” și secțiunea ”Panorama”.

În cadrul secțiunii ”Concurs” vor intra în competiție filme documentare de scurtă sau mai lungă durată, realizate recent, cu tematică ecologistă, de mediu si ocrotire a naturii, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional, format din profesioniști din domeniul cinematografiei și de un juriu format din 50 de elevi (care va oferi Marele Premiu al publicului).

Filmele vor fi prezentate în câte o proiecție, cu acces gratuit, pentru publicul interesat, un accent deosebit punându-se pe atragerea și participarea interactiva a elevilor și studentilor.

Pentru ambele secțiuni filmele vor fi prezentate pe suport digital.

Filmele vor fi prezentate în versiune originală și subtitrate în limba română.

A o doua secțiune, intitulată ”Panorama”, oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, premiate la festivalurile internaționale de gen.


Proiecțiile filmelor din secțiunea ”Concurs” vor avea loc în perioada 10-12 octombrie 2023, la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Bragadiru, în prezența Juriului Elevilor și a Juriului de Profesioniști.

Proiecțiile filmelor din secțiunea ”Panorama” vor avea loc în ziua de 9 și 14 octombrie 2023 , la Casa de Cultură Mihai Eminescu, din Bragadiru.

Pe lângă proiecții de film, se organizează workshop-uri educative și de creație, interactive, emisiuni TV, toate cu tematică ecologistă și culturală.

De asemenea, în cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzică folk-rock și rock.


Zona Liberă de Indiferență - campanie de educație și acțiune ecologistă în rândul adolescenților, la nivel național, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Ecologist „Pentru Sanătatea Pământului” își propune conștientizarea valorilor ecologiste şi formarea deprinderilor de a acţiona în spirit ecologist.

Fiecare echipaj şcolar format din elevi de la școlile și liceele din jud. Ilfov , Bragadiru îşi prezintă viziunea privind protecţia mediului, reducerea poluării sau conservarea resurselor.


Premiile ediției a XIII-a a ECOFEST ROMÂNIA, acordate de Juriul de profeșioniști din domeniul cinematografiei sunt:

Premiul pentru Imagine

Premiul pentru Scenariu

Premiul pentru Regie

Mențiune a Juriului pentru scurt metraj sub 30 minute

Premiul Special al Juriului


Marele Premiu al Festivalului (Grand Prix)
va fi decernat de Juriul elevilor