Partea nevăzută a comunicării


Workshop susținut de jurnalistul Narcisa Iorga

Copiii sunt cei mai sinceri comunicatori și cei mai atenți receptori ai oricăror tipuri de mesaje. Comunicarea începe de la primele minute din viață, urmând ca pe parcursul existenței noastre să se diversifice, să se complice și să ne complice, să ne aducă beneficii sau deservicii, în funcție de modul în care am învățat să o folosim. Ce pot învăța adulții de la copii, în materie de comunicare, și cum pot copiii să schimbe mentalități sunt temele de discuție ale atelierului ECOmunicare la EcoFest.


”Eco Atitudinea” – workshop despre ecologie și grija pentru mediul înconjurător


Workshop susținut de Simona Man

Atitudinea Ecologista – șansa noastră de reușită în viață.

Cei prezenți vor descoperi cât de importantă e gândirea pozitivă și atitudinea ecologistă și cât de mult ne poate influența viața și cum putem schimba lucrurile în jurul nostru atunci când ne așteptăm mai puțin, cu un efort minim.

Gândirea pozitivă nu se poate instala într-o minte agitată. Ai nevoie de relaxare ca să poți să liniștești agitația corpului și agitația mintii. Oamenii agitați nu sunt niciodată fericiți.

Specia umană are genetic înscris faptul că se relaxează când vede culoarea verde. Poate pentru că până nu demult nu trăiam înconjurați de betoane.

Americanii spun asa: “Un lucru care este imposibil, doar… durează mai mult timp să îl faci!” Folosesc și eu replica asta ca și exemplu pentru o gândire pozitivă iar ca să reușești în viată, ai nevoie de o bază de minim 5 convingeri pozitive care să îți întărească forța interioară.

Despre toate acestea și multe altele vom vorbi la “Eco Atitudinea”.


Greşeli ecologiste


Workshop susținut de jurnalistul Mihai Apolozan

Din dorinţa de a proteja mediul, ca la fiecare început de proiect, mai ales unul de importanţa şi amploarea frânării încălzirii globale, s-au făcut şi unele greşeli.

De asemenea, pentru că nu toate ţările au vrut să îşi dea acordul şi să semneze pactul de la Paris, procesul este mult încetinit.

Alt motiv al încetinirii proiectului este că se politizează uneori excesiv în loc să fie lăsaţi doar specialiştii să se pronunţe, să conceapă noi metode pentru protejarea mediului.


Arta Cuvântului pe Scenă - Atelier de dicție și interpretare teatrală


Workshop susținut de jurnalistul Sorin Ghilea

Workshop-ul propus este un program educațional în care participanții explorează și își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare verbală și de interpretare scenică. Acest atelier se concentrează pe două aspecte esențiale ale artei teatrale:

Dicție: Participanții vor învăța tehnici și exerciții pentru a dezvolta o dicție clară și articulată. Aceasta implică pronunția corectă a cuvintelor, ritm și intonație, precum și controlul vocii. Aceste abilități vor ajuta actorii să transmită mesajele cu precizie și să se facă auziți în orice mediu teatral.

Interpretare Teatrală: Workshop-ul se va concentra, de asemenea, pe tehnici de interpretare teatrală, inclusiv cum se îmbină dicția cu emoțiile și intențiile personajului. Participanții vor putea învăța cum să aducă cuvintele la viață prin expresie vocală și mișcare corporală, astfel încât să creeze performanțe captivante și autentice pe scenă.

Prin intermediul exercițiilor practice, feedback-ului și practicii ample de scenă, acest atelier își propune să dezvolte abilitățile participanților în arta cuvântului și a interpretării teatrale, oferindu-le instrumentele necesare pentru a fi actori mai convingători și mai eficienți în comunicarea scenică.


Jurnalismul explicativ, punte între public și acțiunea climatică


Workshop susținut de jurnalistul Roxana Istudor

Schimbarea climei a pus în ultimii ani jurnalismul din toată lumea în fața unei noi provocări – informarea și mai ales implicarea publicului în lupta cu efectele încălzirii globale. Toate cercetările arată, pe de o parte, că jurnaliștii sunt cei chemați să informeze publicul despre adevăratele dimensiuni ale fenomenului, iar pe de altă parte, că adaptarea profesională – jurnalismul explicativ și, atunci când este cazul, ilustrarea prin exemplu și experiență personale – pot umple golul dintre știrile „îndepărtate” despre dezastre și implicarea și acțiunea opiniei publice.


”Eco-Alimentația” – Să readucem în alimentația noastră alimentele necesare și neprocesate


Workshop susținut de Corina Ifrim Drăgulinescu

Tot mai mulţi oameni sunt preocupaţi de nutriţie si de un stil de viaţă sănătos, ceea ce este îmbucurător deoarece trăim într-un secol în care obezitatea a căpătat proporţii de epidemie, iar complicaţiile asociate acestei boli afectează, o mare parte din populaţie.

Decenii de cercetare au produs studiu după studiu care arată legăturile dintre dietă și boli grave. Medicul spune să luați neapărat și probiotice atunci când urmați tratament cu antibiotic. Buncii noștri consumau zeamă de varză, murături, iaurt și brânzeturi de casă, își făceau bragă sau socată. Toate acestea conțin în mod natural probiotice și ne ajută să avem o sănătate bună.

Sa readucem în alimentația noastră alimente hrănitoare și neprocesate! Mierea este un aliment natural, viu și excelent. Non-agresiv. Zahărul - un produs inventat de om acum vreo 200 de ani, sau un alt îndulcitor super rafinat, fac doar pagube în propriul organism.

Sunt doar câteva alegeri pe care să le facem și corpul ne va mulțumi!


Ateliere de desen si grafica ad-hoc


Atelier realizat de Mihai Pânzaru PIM Marți, 10 octombrie - Joi, 12 octombrie

Ateliere de desen si grafica ad-hoc, utilizând cele trei elemente de limbaj plastic - punctul, linia și pata - pentru a realiza portrete la minut, cu penița, cu pensula sau creionul.