gf_campanie-fb

Gabriela Firea

Primar General al Municipiului București


Salut din toata inima cea de-a sasea editie a Festivalului Internațional de Film Ecologist ECO FEST – ”Pentru Sănătatea Pământului”, care se va desfasura în perioada 10 – 13 octombrie 2016, la Bucuresti!

Ma bucur ca, la aceasta editie, Primaria Capitalei este partener al ECO FEST! Am fost, de cand ma stiu, o iubitoare a naturii. O plimbare la aer curat, intr-un loc plin de verdeata si flori ma destinde si ma invioreaza imediat. Ii invat si pe copii mei sa iasa cat pot de mult la iarba verde, la plimbari si joaca in parc.

Bucurestenii sufera, din punctul meu de vedere, de lipsa spatiilor verzi, multi mi s-au plans ca stau departe de cate un parc si nu reusesc sa isi scoata copii la plimbare decat printre blocuri. Unul din obiectivele mele, ca Primar General, este să amenajez noi spații verzi și locuri de joacă. Dar si sa le curat si sa le repar pe cele existente, actiune care se desfasoara chiar in aceasta luna in parcurile care apartin Municipalitatii.

Acum, pentru fiecare bucurestean, sunt repartizați 23,21 de metri pătrați de spațiu verde, desi norma impusă de Uniunea Europeană este de 26 de metri pătrați pe cap de locuitor. Am ambitia sa ajung si chiar sa depasesc aceasta norma, pentru ca este deosebit de important pentru sanatatea noastra fiecare metru de spatiu verde in plus!

Pe de alta parte, copiii nostri trebuie sa deprinda de mici obiceiul de a pastra natura curata, de a o ingriji si de a o respecta, pentru ca, generatie dupa generatie, sa se poata bucura de ea!
Bucurestiul are destule probleme de mediu, pe care vreau sa le rezolv in mandatul meu: e murdar si poluat, insa exista solutii. Voi continua demersurile pentru realizarea unei instalații de tratare-neutralizare a deșeurilor, care va da valoare deșeurilor provenite de pe raza Municipiului București.

Felicit organizatorii ECO FEST, un eveniment binevenit, care ne va arata, o data in plus, ca un oras verde este un oras sanatos! Fie ca Bucurestiul sa inceapa sa respire din ce in ce mai mult!

Gabriela Firea – primar general al Municipiului București


negoita

Robert Negoiță

Președinte
Asociația Municipiilor din România (AMR)


Asociația Inițiativa Ecologistă Europeana din România este unul dintre colaboratorii cei mai activi ai Asociației Municipiilor din România. Am fost parteneri și anul trecut și am sprijinit Festivalul de film ecologist „Eco Fest” și sunt bucuros că putem să le acordăm sprijinul nostru și în acest an. Le dorim să organizeze un număr cât mai mare de ediții al acestui festival.

Robert Negoiță – Președinte, Asociația Municipiilor din România (AMR)

lavinia

Lavinia Sandru

Presedinte IEE
Asociatia Initiativa Ecologista Europeana


Tu ce-ai făcut pentru mediu?
Veștile rele despre mediu sunt din ce în ce mai multe. Pădurile sunt din ce în ce mai rare. Poluarea din apă transformă peștii masculi în femele. Anotimpurile sunt date peste cap. Abuzul de alcool și droguri ucide mai puțini oameni decât poluarea din aer. Coloșii industriali plătesc doar 5 euro pentru a putea emite în atmosferă o tonă de dioxid de carbon. Poluarea este, deci, ieftină, dar nimeni nu poate spune cât costă o viață.
Nu putem merge mai departe! Trebuie să ne oprim, fiecare dintre noi, copii, adulți, oameni politici, jurnaliști, administratori, cineaști, ingineri, muncitori, indiferent cu ce ne ocupăm. Să ne oprim și să ne întrebăm simplu: ce am făcut eu pentru mediu? Abia apoi să întrebăm ce-au făcut ceilalți. Fiecare dintre noi poate schimba ceva, iar împreună vom reuși să schimbăm multe.
Prin creație, Eco Fest face educație pentru mediu, cu convingerea că de la informație pleacă totul. Informația, educația și creația reprezintă un trio câștigător. Filmul ecologist sensibilizează și educă, iar în această ediție am lansat provocarea ca elevii să devină regizorii propriilor filme ecologiste. Le urăm bun venit în lumea noastră, a celor ce iubim mediul!

Lavinia Șandru – Președinte Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană (IEE)  


daniel-florea

Daniel Florea

Primarul Sectorului 5


Natura este creația perfectă, pe care omul nu reușește s-o egaleze, oricât de mult ar avansa în știință și tehnologie. Suntem atât de mici în fața măreției naturii și, totuși, îi provocăm atât de mult rău. De ce? Poate pentru că am crezut că natura este, la infinit, regenerabilă. Vedem că nu e și tot nu ne oprim. Poate că avem nevoie să învățăm despre modul în care dăunăm mediului, să ne deschidem ochii și mintea. Minunea care izbutește să facă simultan aceste lucruri este filmul. Cred în reușita misiunii filmului ecologist în educarea tinerei generații și de aceea Primăria Sectorului 5 va susține Festivalul Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest – Pentru sănătatea Pământului” începând cu ediția din acest an. Îi urez să crească multe generații de copii cu grijă pentru mediu și dragoste pentru natură!

Daniel Florea – Primarul Sectorului 5


lixandru

Ionel Florian Lixandru

Inspector Școlar General


Înaintea vacanței de vară, peste 70 de școli din București, cu 1500 de elevi și peste 200 de dascăli au marcat Zona Liberă de Indiferență față de natură, față de mediu. Atenția pe care copiii și profesorii lor au acordat-o ecologiei, o temă atât de sensibilă și, în egală măsură, atât de importantă în educația tinerei generații a încântat Inspectoratul Școlar al Municipiului București. De aceea, îmi exprim bucuria de a ne număra, din nou, printre organizatorii Festivalului Internațional de Film Ecologist. Asemenea manifestări, care îmbină educația și cultura într-un mod nu doar original și plăcut, dar și deosebit de eficient, merită toată susținerea noastră. Urez succes tuturor participanților Eco Fest, iar pentru copii, am un mesaj special: Iubiți natura! Niciodată nu vă va dezamăgi!

Ionel Florian Lixandru
Inspector Școlar General


 marin-150x150

Vladimir Marin

Director Artistic ECO FEST
Selectioner ECO FEST


 In ceea ce priveste selectia de filme a celei de a-VI-a editii ECO FEST, vreau sa cred ca aceasta se distinge prin cateva trasaturi ce marcheaza cresterea si evolutia acestei manifestari de-a lungul anilor.
Numarul de filme – 18 – prezentate publicului si juriului international acopera o arie geografica vasta, ce se intinde din Singapore si Madagascar pana in SUA si Canada, inclusiv o multitudine de tari europene.
Pentru prima data am alaturat documentarelor de scurt, mediu si lung-metraj si filme de animatie care fac ca problematica uneori arida sau tehnico-stiintific criptata sa poata fi mai accesibila unui public cat mai larg.
In sfarsit, tematica abordata din cele mai diverse unghiuri si perspective, prezinta spectatorului informatii si solutii inedite, loacale sau globale, menite sa asigure dezvoltarea durabila a umanitatii integrate profund
intr-o natura respectata si protejata.

Vladimir Marin – Director Artistic ECO FEST si selectioner ECO FEST



SPONSORII FESTIVALULUI


sponsori-1
sponsori-2


JURIUL FESTIVALULUI


Alexander Grozev

Film Critic, Festival President
Critic de film, Președinte festival

Francois Lafond

President of Blue Networks and Opportunities
Președinte al Blue Networks and Opportunities

Ileana Perneș Dănălache

Critic de film
Film critic

Victor Manojlovski

Vicepreședine al Companiei Pal 20
Vicepresident at Pal20

Nino Jacusso

Regizor, producător
Director, producer

Benoit Felici

Regizor, video artist
Director, video artist

Vladimir Kajlovic

Regizor și producător
Director, producer

 


INVITATI SPECIALI



Dan Curean

România – Jurnalist, Regizor, Realizator TV


Din 1994    lucreaza la TVR Cluj ,  ca  director de imagine,  producator, realizator (in prezentjurnalist senior ), fiind autor al mai multor emisiuni , programe de televiziune s ifilme documentare. Intre acestea se disting filmele documentare realizate despre caii salbaticidin Delta Dunarii si programul Natura si Aventura  de pe TVR 2.
Se specializeaza pe productia de film documentar,fiind selectat la unele dincele mai importante programe de training de film documentardin Europa ( Aristoteles Workshop  2006 si Discovery Campus Masterschool 2008).
Face parte din colectivul de cadre didactice de  la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul UBB Cluj inca de la infiintare,iar în 2012  își susține teza de doctorat cu titlul Text si imagine in mass-media.
Realizeaza colaborări cu importante televiziunidin Europa iar filmografia sa cuprinde productii de autor ( scenariu, regie, imagine) multi-premiate  la festivaluri din tara si Europa.
Filmul Povestea Cailor Salbatici din Letea ( Gone Wild) a primit Premiul Special al Juriului la editia a III-a ECOFEST – 2013 – Băile Felix.
Unul din filmele sale recente – În Căutarea Lostriței – a primit Premiul Special al Juriului la ediția a VI-a
ECOFEST – 2016 – București.

jelena-bozovic

Jelena Bozovic

Serbia – Redactor TV, Realizator


M-am născut în 1963 la Užice, unde am terminat și liceul. Am absolvit Universitatea din Belgrad, Facultatea de Științe Politice, Departamentul de Jurnalism. Din 1993, am lucrat la Radio Televiziunea Serbia, la programele de afaceri curente, stiri. In perioada 2000-2014, am fost corespondent- redactor la biroul Užice al RTS.
Ca autor al unor materiale și programe de televiziune, am primit premii la mai multe festivalurile de televiziune: Knight Press, INTERFER, Profest …

 pavaloiu-poza

Dan Mihai Pavaloiu

România – Jurnalist, Realizator TV


Dan Mihai Pavaloiu (nascut în 1966 la Cluj-Napoca), este prezentator de televiziune, jurnalist și realizator TV, cunoscut pentru reportajele de calătorie si emisiunile tv realizate pentru Televiziunea Romana .Acestea se adresează iubitorilor de natură, cea mai cunoscută fiind seria *Natură și Aventură* difuzata pe TVR 2. De asemenea mai prezintă o serie de emisiuni dedicate tradițiilor culinare românesti sub genericul *Cu tigaia-n spate* difuzat pe TVR 3 și TVR Cluj.
De-a lungul timpului, și-a dedicat profesia și timpul liber, promovării naturii sălbatice din România și ocrotirii ei, fiind implicat activ in campanii publice de salvare a patrimoniului natural al Romaniei. Reportajele sale au acoperit spații geografice care se întind din vârfurile Carpaților până la Marea Neagra.


FILME IN FESTIVAL


 

Baobabi între pământ și mare

Franta – Madagascar – 2014
Durata : 55 min

Regia, Productia, Imaginea, Montajul, Sunetul : Cyrille Cornu / Lokobe Production
Muzica : D’Gary & Mario
Logistica : Wilfried Ramahafaly

Datorită mărimii și formelor originale, baobabii sunt printre cei mai deosebiți copaci de pe planetă. Relativ necunoscuți în Madagascar, acești giganți sunt în prezent amenințati de defrișări. Pentru a-i studia, în inima pădurilor, Cyrille Cornu și Wilfried Ramahafaly au călătorit în pirogă, explorând 400 km de coaste sălbatice și izolate în sud-vestul insulei Madagascar. Filmul reprezintă o cronică a expediției.Dezvăluie descoperirile, întâlnirile și rezultatele științifice ale celor doi exploratori, alături de baobabi și peisaje, care în cea mai mare parte, nu au fost filmațe sau fotografiate vreodată.

Visul Verde

Canada-Bulgaria – 2014
Durata: 50 min

Scenariul si Regia: Maia Iotzova
Imaginea: Maia Iotzova
Muzica : Briga, Ryan Butler
Producator: Maia Iotzova

Visul Verde este un documentar de autor, care are în vedere locul naturii în oraș.
Maia Iotzova duce spectatorul într-o călătorie care pleacă din câmpurile sălbatice din Sofia, Bulgaria spre impecabilele parcuri amenajate din Vancouver, Canada și, în cele din urmă, într-un parc întreținut de comunitatea locală din Montreal (Câmpul tuturor Posibilitătilor). Observând orașele în care a locuit, regizoarea încearcă să alăture peisaje urbane și sălbatice, cele două realități care au fost în mod tradițional considerate ca opuse.

Capitala

Germania – Italia – 2014
Durata : 27

Regia: Giulia Bruno & Lida Perin
Imagine si montaj : Giulia Bruno
Sunet: Lida Perin
Production Company: ThoseTwo Productions

Ce știm cu adevărat despre apă? Susurul apei ne însoțește constant în viața noastră de zi cu zi. Ajugem să fim atât de obișnuiți cu ea, încât devine invizibilă. Cu toate acestea, unii oameni lucrează cu apă, cu modul în care o bem, cu ceea ce bem și cu alimentarea din orașele și capitalele noastre. Cine sunt ei? Și ce procese economice sunt ascunse în spatele apei?

Puls

Ungaria-Belgia-Portugalia – 2015
Durata : 26 min.
Regia: Robin Petré
Producator: Doc Nomads / Robin Petré
Imaginea: Robin Petré
Compozitor: András Emszt
Una dintre cele mai mari ferme de cerbi din Europa stă ascunsă pe dealurile din sudul Ungariei și este casă pentru mai mult de 1.500 de cerbi sănătoși. Animalele sunt, în esență, încă sălbatice. Au fost prinse în pădure și au fost aduse la fermă în urmă cu doar 25 de ani – și întreținerea lor prezintă în continuare un conflict fizic între om și animal.
Puls este un documentar poetic și creativ, bazat pe diferența dintre realitate și experiență senzorială. Filmul oferă o privire atentă la relațiile om-animal și la modul imperialist în care tratăm natura. Filmul împletește imagini din prezent cu fotografii de arhivă, de la începutul creșterii cerbilor în Ungaria, în anii ‘80. Povestea urmărește ritmul impulsurilor ritmice care transcend în ferma de cerbi: de la căprioare speriate, la îngrijitori și la pulsația electrică care trece prin gardurile de separație dintre fermă și sălbaticie.

Sa fie Apa !

Danemarca – 2015
Durata: 52 min

Regia : Per Liebeck
Imaginea : Casper Høyberg – DFF
Montaj: Jacob Thuesen & Søren Ottosen
Producator : Ulrik Gutkin – Copenhagen Film Company
Coproducatori: Teknopilot, Rebuild Unit (Norway/Norvegia)

Inginerul Bill Watts are o misiune: sa creeze o infrastructură de apă sărată în deșert și sa faca sere în cea mai uscată parte a planetei, fiind astfel în măsură să furnizeze apă proaspătă, alimente, energie și locuri de muncă într-o regiune care caută cu disperare toate soluțiile noi de lucru.
Ideea este simplă – se aduce apă sărată în deșert – se evaporă prin intermediul soarelui și se produce apă proaspătă, alături de alimente și energie. Dar sunt 50 de grade la soare și se pare că fiecare picătură de apă dulce necesită o picătură de sudoare !

În cuibul vulturului

Serbia – 2015
Durata: 29 min

Realizator: Jelena Božović
Imaginea: Duško Perić
Montajul: Goran Damljanović
Productie: Radio Televiziunea din Serbia

Documentarul descrie viața taranilor și a vulturilor cu cap alb din canionul Uvac, în vestul Serbiei: este vorba de modul în care, în ultimii douăzeci de ani, în timp ce sătenii continuă să plece la oraș pentru o viață mai bună, acest tip rar de vulturi, care a fost pe cale de dispariție, a reușit să supraviețuiască și să se înmulțească, mulțumită atât îngrijirii deosebite, cat și actiunilor din Zona Speciala de Conservare.
În zilele noastre, mai există doar câteva sate, dar toată lumea este pe deplin conștienta de importanța și semnificația vulturilor cu cap alb, acești agenți de “curățare” a naturii, care au un rol de neînlocuit … Există un număr tot mai mare de cuiburi construite de acești “regi ai cerului” și, datorită lor și frumuseții uimitoare a întregii regiuni, numărul de turiști și iubitorii de natură a crescut și începe o nouă istorie în satele din zona – turismul rural -, în care vulturii cu cap alb precum și aria lor de conservare au rolul cel mai important pentru o dezvoltarea durabilă.

Anul 27

Burkina-Faso -2015
Durata : 14 min

Scenariul si Regia : Wabinlé Nabié
Montaj :Madina W. Ouédraogo
Producator : Pilumpiku Production

Un film de scurt-metraj realizat în cadrul școlii de film Ateliers Varan, privind problemele de mediu din Burkina Faso, acolo unde copiii sunt atrași la gropile de gunoi și tomberoane … fiind o modalitate de a lupta împotriva sărăciei.

Exercițiu

Taiwan – 2015
Durata : 64 min

Producator: Cheng Wen-Tang
Regizor: Tsai Yu-Hsuan
Director de productie: Chung Pei-Hua
Cameraman: Tan Heong-Song, Ke Wei-Wun, Huang Hung-Chi
Mocy Tsao, Tsuchiya Takasei

În loc să se concentreze asupra subiectului dezastrelor nucleare, acest film este axat pe modul în care oamenii văd și se ocupă de aceste evenimente tragice.Experți în domeniile conexe răspund la multe întrebări și recomandă acțiunile care trebuie luate în orele, zilele, lunile sau chiar în zeci de ani după un dezastru nuclear. Filmului ia în discuție fiecare aspect al vieții ce ar putea urma dupa dezastru. Dar ce anume este un exercițiu radioactiv perfect? Sunt scenariile pe care le pregătim aproape de adevarata tragedie? Toate acestea provin de la o întrebare crucială: ce este un dezastru nuclear? Poate că, în timp ce faptele cunoscute sunt examinate, vom descoperi și necunoscutele.

Monstrul – Curajoasa Poveste a lui Gabriele Bortolozzo

Italia – 2015
Regia: Lucio Schiavon & Salvatore Restivo
Scenariul: Federico Fava
Animatia: Salvatore Restivo, Giacomo Severi, Matteo Reato, Simone Antonucci
Producatori : Studio Liz, Studio Magoga
Un film despre distrugerea parcului rezervaţie naţională Strandja din Bulgaria, de pe malul Marii Negre, şi de asemenea a naturii Bulgariei şi spiritului bulgar. Filmul reprezintă mărturia luptei disproporţionate dintre societatea civilă şi mafia imobiliară locală.

Capat-rosu si fabrica

Olanda-Belgia – 2015
Durata : 15 min
Un film de : Robin Noorda and Bethany de Forest
Muzica: Phantom Frank
Scenografie: – Bethany de Forest
Productia: Rocketta Film, Beast Animation, Morphosis
Redback (Spate-Rosu), cel mai bun prieten al lui Capăt-Rosu, trebuie să găsească ardei roșii în padure și descoperă o gigantica bio-industrie de plante carnivore. Dar el este capturat într-o plantă-ulcior și este adus la fabrica de carne de niste furnici-sclav. Capăt-Roșu are un vis alarmant și începe să alerge după prietenul său disparut. Pe parcurs el salvează Musca Aurie dintr-o capcană pentru muște. Un sabotaj pus la cale în fabrica de carne duce la eliberarea lui Redback și la salvarea furnicilor sclave.

Periferia

Franta – 2015
Durata : 12 min.
Regia : David Coquard-Dassault
Scenaristi : David Coquard-Dassault & Patricia Valeix
Producatori : AUTOUR DE MINUIT PRODUCTIONS & SCHMUBY PRODUCTIONS
O călătorie în inima unui mare cartier de blocuri comunitare abandonate. Periferia descrie un mediu urban devenit sălbatic, un Pompei modern, în care bate vântul și câini latră a pustiu, un loc steril unde au rămas puține rămășite ale vieții umane.

Padurea Vie

Marea Britanie – 2016
Durata : 9 min.
Regia: Marc Silver
Montajul: Emiliano Battista
Producator Executiv : Charlie Phillips for The Guardian
Două verişoare dintr-o comunitate rurală strâns-legată, au planuri
opuse de dezvoltare a patriei lor de pe coasta sălbatică a Africii de
Sud. Nonhle vrea să păstreze stilul lor de viaţă tradiţional Pondo prin
eco-turism, în timp ce Madiba, intenţionează să excaveze locurile
natale pentru titan şi să sustină planurile controversate ale guvernului
Sud-African de construire a unei autostrazi pe coasta sălbatică.
Între timp, regele şi regina Pondo sunt detronaţi de guvern în urma
criticării deschise a proiectelor. Ca să lupte pentru tronul lor familia
regală Pondo trebuie să dea în judecată guvernul care l-a înlocuit pe
rege cu nepotul lui, care susţine mineritul.

Ciocănitoarea rusă

S.U.A.-Ucraina – 2015
Durata : 82 min.
Regia, Montajul : Chad Gracia
Interpret principal : Fedor Alexandrovich
Imaginea : Artem Ryzhykov
Producatori : Chad Gracia, Mike Lerner, Ram Devineni – Gracia Films, Roast Beef Productions, Rattapallax
O investigație palpitantă, pe urmele fantomelor Uniunii Sovietice și in mintea unui artist ucrainean iradiat, pentru căutarea și descoperirea unui “criminal” aflat în spatele dezastrului nuclear de la Cernobâl. Artistul excentric Fedor Alexandrovici începe cercetările lui, dezvăluind lumii o enormă armă secretă sovietică, care ar fi stat în umbra dezastrului de la Cernobâl, și care a fost considerată de către Kremlinologi în anii *80 ca un posibil dispozitiv uriaș de control al minții (botezat Ciocanitoarea Rusă). Dar, ceea ce Fedor descoperă pe parcurs, este mult mai sinistru …

Salvarea Pietii Sungei

Singapore – 2015
Durata : 12 min

Regia: Shintaro Tay
Imaginea: Tan Guam Hao
Montaj: Hannah Chua
Producator: Shalyn Chin
Produs de : School of Film & Media Studies – Ngee Ann Polytechnic

El arată la fel ca orice alt vânzător stradal din Sungei Road, Singapore – așezat sub un adăpost, cu marfa expusa în aer liber. Dar domnul Koh Ah Koon, la 75 ani, nu este o persoană oarecare în acest loc. El este președintele Asociației pentru reciclarea bunurilor second- hand. Înființata în 2012, asociația își propune să ofere vânzătorilor stradali din Piața Sungei o voce unitară, care să fie ascultată de autorități, cerând ca cea mai veche piață din Singapore să nu fie închisă, așa cum prevăd proiectele cu termen în 2017.
Să-l urmărim pe dl. Koh povestindu-și călătoria de salvare a Pieții Sungei și problemele cu care se confruntă în aceasta luptă.

Toti avem nevoie de apa

Romania – 2016
Durata : 8 min.
Film de animatie – Sand Art
Regie, Creatie si Montaj :Mariana Pachis
Fara apa nu exista viata!
Apa face ca tot universul sa traiasca in armonie.  Fiecare organism  depinde de rezerva  de apa pentru a supravietui. Toate celulele, tesuturi sau organe au  nevoie de apa pentru a functiona la parametrii optimi.  Acest film este un manifest adresat marilor industrii ce polueaza apele, reduc sansele de supravietuire pentru tot ce inseamna celula vie. Aceste industrii sunt pestii mari care inghit  si murdaresc apa atat de necesara tuturor.

   

Expeditie la Pestera Babuna

Macedonia – 2014
 Durata: 21 minRegia si Scenariul: Dime Ratajkovski
Producator: Natalija Zafirovska
Montajul: Irena Belul
Imaginea: Vane Mihajlovski
Productie: MRT – Radio Televiziunea din Macedonia
 “Expediție la Pestera Babuna” urmărește povestea unui grup de scafandri speologi din Macedonia și Belgia, în căutarea de noi descoperiri ale lumii subterane din pestera Babuna, în centrul Macedoniei. Pasiunea scufundărilor speologice și toate caracteristicile acestui sport periculos, împreună cu spiritul aventuros al grupului de speologi, va aduce mari descoperiri, de semnificație nemăsurată pentru mediu. În inima lanțului muntos Jakupica, alături de sifoane subterane și coridoare, atenția cercetatorilor este atrasă de cantitatea imensa de apă potabilă neutilizată, care poate furniza jumătate din necesarul pentru teritoriul Republicii Macedonia.

 

In Cautarea Lostritei

Romania – 2016
 Durata – 54 min.
Un film de : Dan Curean, Dan Păvăloiu
Redactor : Radu Puscas
Imagine : Dan Curean, Toma Cotrau
Montaj : Dan Curean, Adrian Olar
Productie :TVR CLUJ
 Lostrita este cel mai mare peste din apele de munte din Carpati. In ultimii ani specia a fost puternic afectata de reducerea habitatului, poluare si braconaj si astfel a ajuns sa fie inclusa pe lista rosie a animalelor pe cale de disparitie. In cautarea lostritei este un road-movie de televiziune in care Dan Pavaloiu porneste in cautarea ultimelor lostrite din Romania.

 ZONA LIBERA DE INDIFERENTA


 

1y