Alexander Grozev

Bulgaria - Critic de Film, Preşedinte Festival Film

Este un foarte cunoscut critic de film din Bulgaria. Are un doctorat în Teoria Cinematografului. Este profesor de Istoria filmului la Universitatea De Sud-Vest şi lector de critică de film la Academia Naţională de Film.

Alexander Grozev a fost membru în numeroase jurii la festivaluri internaţionale de film. Este membru al Asociaţiei Cineaştilor Bulgari şi de asemenea este membru în colegiul de redacţie al revistei Kino.

Este fondatorul şi directorul Festivalului de Film de la Varna - Love is Folly (dedicat filmelor de dragoste), care s-a înfiinţat cu 31 de ani în urmă. Alexander Grozev a fost Director al Centrului Naţional de Film din Bulgaria, a fost reprezentantul Bulgariei în Asociaţia Europeană de Programe Media.

A publicat 16 cărţi de teorie şi istorie a filmului şi are numeroase articole tipărite în Marea Britanie, Germania, Rusia etc.


Bronte Stahl

S.U.A. - Producător, Co-scenarist, Regizor

Bronte Stahl, nascut in 1993 este un regizor din Westerly, RI, SUA. A absolvit Magna cum laude programul european de masterat itinerant DocNomads și este absolvent al Flaherty Seminar Fellowship, IDFA Project Space, Eurodoc și Points North Institute.

Filmele pe care le-a realizat, Puiet(2022), Terril (2019) și Lungs (2017) au avut premiera la festivaluri precum Venice Critics Week (Cel mai bun scurtmetraj), Rotterdam și DocLisboa.
În calitate de producător, el se dedica cultivarii unor talente internaționale emergente în cinematografia de non-ficțiune.

Această activitate a fost susținută de Sundance Documentary Fund, DocSociety SUA, British Film Institute, Arte și LEF Foundation, printre altele. În prezent, deține o bursă Fulbright în România, în domeniul cinematografiei.


 

Zareva Vessela

Bulgaria – Critic de film, Realizator

Vessela Zareva este o bine-cunoscută cineastă din Bulgaria. A absolvit cursurile școlii de film din Lodz, Polonia și prestigioasei Academii de Film – VGIK din Moscova, cu specializarea regie de film.

Filmografia sa cuprinde mai mult de 50 de filme documentare, multe dintre acestea selectate la festivaluri de film nationale și internaționale, unele obținând premii diverse. Vessela Zareva este membru al Uniunii Cineaștilor din Bulgaria.


 

Dune Dupuy

Franța – Director

Dune Dupuy este o regizoare de 40 de ani. A studiat cinematografia la ENSAV (Ecole Nationale Superieure de Audio-Visuel) din Toulouse.

”Semințele, particulele și Luna! este primul film documentar - artistic, coprodus de două companii tinere cu sediul în sud-vestul Franței: l'Argent și Embrassez-vous.

Munca ei face parte dintr-o abordare trans-disciplinară a realității, motivată de nevoia absolută de a ne schimba legătura cu alte ființe vii, non-umane.

Filmografie:
Jacqueline, 52’, DV, 2007; Rincon y Mexico, 39’, DV, 2010; The seed, the particles and the Moon, 78’, HD, 2021


 

Ana Sany

Franța - Sunetist, Producător, Asistent Regie

Întotdeauna am fost foarte atrasă de natură și de lumea plantelor în special. În cadrul companiei de producție KOVisuel, am șansa de a dezvolta o activitate de producție care să aibă sens și să fiu în slujba creației, mai ales în ceea ce privește sunetul.

Cu o chemare către natură, aspir să o descopăr prin sunet și să realizez o creație într-un mod sensibil.

Din 2019, am participat la producția Des Couacs et des Poètes, primul lungmetraj al regizorului Jacob Redman, un film sensibil care evocă prin muzică și sărbătoare importanța legăturilor sociale din societatea noastră.

Cu proiectul Pais des flors, o odă adusa florei din Muntii Pirinei, am putut să mă apropii de pasiunea mea și să-mi dezvolt creativitatea într-un mediu natural.

Recent, am participat la producția și creația sonoră a mai multor portrete, precum Le temps d/une Estive (premiul I pentru documentar la festivalul Røde Reel - Australia).