PARCURILE AMERICANE


România


Un film de: Cosmin Dumitrache și Dan Dinu
Producători: NTD, Propark;
Finantat de Ambasada SUA la Bucuresti
Durata: 52 min


Spectatorii vor descoperi cum a luat naștere protecția naturii în Statele Unite ale Americii și ce putem învăța din experiența lor în acest domeniu.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au pornit în 2017 un proiect inedit, care să spună povestea unora dintre cele mai spectaculoase parcuri naționale ale Statelor Unite, cu ajutorul unui film documentar și a unei expoziții de fotografie.

Dincolo de acest aspect, proiectul vine cu informații despre cum sunt protejate aceste parcuri, despre problemele cu care se confruntă cei ce le administrează și despre modul în care aceștia reușesc să le promoveze și să le gestioneze. Toate aceste informații sunt menite să ajute ariile protejate de la noi, iar cei care le administrează să găsească în film idei de bune practici, sfaturi utile pentru gestionarea unor probleme sau pur și simplu un pic de inspirație care să aducă un plus de valoare în lupta pentru conservarea naturii din România.

În cele peste 40 de zile din teren, adunate în două ture, au fost vizitate nu mai puțin de 11 parcuri naționale americane.

Filmul este primul documentar de lungmetraj realizat de echipa NTD (Nature & Travel Documentaries) și face parte din proiectul Road Trip 4 Nature, realizat alături de Propark și finanțat de Ambasada SUA la București